getest: A.Vogel Pollinosan Oogdruppels -#Monschau -108 dagen

Onlangs kreeg ik een proefpakketje in de bus van A. Vogel, hét merk voor homeopathische middeltjes voor zowat alle kwalen. Omdat ik nogal een heftige hooikoortslijdster ben, vonden ze me wel een goeie kandidaat om hun nieuwe product “Pollinosan oogdruppels” uit te testen. Daarbij kreeg ik ook nog een flesje Pollisonas neusspray mee.

Maar hét te testen middel, waren dus de oogdruppels.Wat zegt A. Vogel er zelf over?

hooikoortsoogdruppelsRode, branderige en jeukende ogen is na niezen de tweede ergste klacht bij hooikoortspatiënten. Hiervoor brengt A.Vogel nu Pollinosan hooikoorts oogdruppels op de markt. Deze 100% natuurlijke druppels brengen meteen verkoeling en verlichten dankzij het aanwezige ingrediënt kamille. Natuurlijk hyaluronzuur legt dan weer een beschermend laagje op het oog zodat het beschermd is tegen het binnendringen van nieuwe pollen. Dankzij de unieke steriele druppelflacon, is het gebruik van conserveringsmiddelen overbodig. Zelfs bij langdurig en intensief gebruik, worden de druppels dus goed verdragen.

Het duurde even eer ik aan het testen toe kwam. Begin april had ik wel een allergie-aanval, die zich uitte in een astma-aanval. Dat ging ik te lijf met m’n puffer en pilletjes. Van jeukende ogen had ik geen last, dus die oogdruppels kwamen er nog niet aan te pas. De overdosis medicatie die ik begin april nam, heeft een tijdje zijn werk gedaan. Pas gisteren brak bij mij een echte hooikoortsaanval uit. Tranende ogen, niezen en kuchen…olé, feest! Hoog tijd om de druppeltjes uit te testen.
Weet wel dat ik bijkomend mijn gewone medicatie neem (Levocetirizine, en Inuvair puffer), om de hooikoorts zo veel mogelijk te remmen.

De eerste test van de oogdruppels verliep niet zo goed. Ik kreeg de dop er niet af! Na wat geklungel lukte het toch. Dan de druppels in m’n ogen krijgen, daar ben ik ook niet zo handig in. De eerste druppels belandden op m’n wangen, niet in mijn ogen. Maar uiteindelijk kreeg ik toch wat druppels in beide ogen en het resultaat was “wow”! Direct een verkoelend effect om U tegen te zeggen, een heel aangenaam gevoel. Zat ik voor het druppelen nog te wrijven in m’n ogen van de jeuk, na het druppelen was dat niet meer nodig. En nog belangrijker: het effect blijft een hele tijd merkbaar. Je mag tot 5 keer druppelen per dag, maar gisteren bleef het beperkt tot 3 keer, en vandaag ook.

Vandaag nog eens een ultieme test gedaan. Was een dagje thuis (woensdag hé) en heb het gewaagd om tijdens een stevige hooikoorts-aanval m’n gras af te rijden. Jep, soms zoek ik het probleem gewoon zelf op. Natuurlijk had ik na het maaien, verschrikkelijk veel last. Ik zag nog amper iets uit mijn ogen, kon het niet laten van constant met m’n handen te wrijven tegen de jeuk. Dus de druppeltjes erbij genomen et voilà…instant verlichting. Superspul!

Test meer dan geslaagd zou ik zo zeggen, voor wat de Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels betreft.

Over de neusdruppels ben ik iets minder tevreden. Na gebruik heb ik nog altijd het gevoel een verstopte neus te hebben en het niezen wordt ook niet echt ferm getemperd.

Nog even vermelden dat die van A. Vogel ook een heuse hooikoorts-app voor Iphone en Android hebben ontwikkeld. Met die app kan je zien welke pollen rondvliegen in jouw regio en wat de vooruitzichten op dat vlak (het zogenaamde pollenweerbericht). Handige app en gratis te downloaden via deze link.

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s