al mei -#Monschau -101 dagen

En zo zijn we ineens al aanbeland in de maand mei. Nog drie maanden te gaan voor de marathon van Monschau. Gelukkig is er nog geen enkele sprake van paniek. Integendeel, de goesting om hem te lopen wordt met de dag groter. Laten we dat maar als een goed teken opvatten!

Van mijn moedige plannen om vanmorgen voor dag en dauw op te staan om een intervaltraining te lopen, is niet veel in huis gekomen. Dat lag niet aan mij (tuurlijk niet). Zoonlief had het blijkbaar niet begrepen dat hij vandaag mocht uitslapen. Krijgen we hem op een gewone schooldag soms maar met moeite uit bed, vanmorgen stond ie om 5u30 in de gang alles bijeen te brullen. Geen zin om weer te gaan slapen. Het duurde tot iets na zessen eer ik hem effectief weer onder de lakens had gekregen. Zelf was ik hondsmoe, ik wou gewoon zo snel mogelijk weer in m’n bed. De wekker stond op 7u en heb ik op dat moment gewoon maar afgezet…Het was kwart na 8 eer ik eindelijk uit m’n bed rolde en ja hoor…Seppe lag nog te ronken, maar voor hoelang? Uiteindelijk tot half 10 dus, hij had me goed liggen dus. Dan nog m’n ventje (ook een verstokte langslaper op feestdagen) uit bed gesjot en het was zo bijna 10 uur toen ik eindelijk kon vertrekken om te gaan lopen.

M’n allergie-aanval is nog steeds niet 100% voorbij, maar m’n ademhaling is toch al wat beter. Ik besloot me te wagen aan die fameuze intervaltraining: 2 reeksen van 1000-800-1000 meter. Na een kilometer opwarming, direct in gang geschoten. De eerste 1000 m ging nog niet zo vlot, maar elke versnelling ging het wel beter en beter. M’n longen protesteerden niet. Snelste versnelling was de eerste 1000 m van de tweede reeks: gemiddeld tempo 12,9 km/u, zoef! Stevige maar goeie training dus!

movescount2de nieuwe Movescount-site (software voor Suunto Ambit) geeft de training nu wel heel mooi weer in een grafiekje. Witte lijn is hartslag, rode lijn is snelheid.

Nadien nog de 1e mei nuttig doorgebracht in de tuin en voorhof. Plantjes gezet, onkruid gewied (job waar geen einde aan komt) en ventje heeft ook keihard gewerkt aan ons nieuw stukje rusthoekje dat achteraan in onze hof aan het verrijzen is. Nog effe een paar dagen stevig doorwerken en dan kunnen we weer wat genieten. Als ’t goe weer blijft tenminste.

enjoy

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s