Intense H-Trail Pro Challenge -#Monschau -98 dagen

In Nederland bestond al de UHT-challenge, een trail van +30 km over de Utrechtse Heuvelrug. Bedoeling was dat je alleen of met een groepje vrienden de trail loopt, je fotografeert je starttijd aan de klok van een treinstation vlakbij de start en op het einde aan de finish weer een foto van je eindtijd. Dat wordt dan in een klassement opgenomen en zo wordt na een aantal weken een winnaar bepaald.

België moest natuurlijk volgen. Nou ja, moest is veel gezegd. Maar een aantal trailmaatjes hebben er alleszins voor gezorgd dat we nu in België een gelijkaardige challenge hebben. De H-Trail belooft daarbij nog een uitdaging van jewelste te zijn met 32 km en 1000 hoogtemeters. En ik ga hem doen, samen met al een 6-tal maatjes. Op 28 juli staat de langste en zwaarste training voor Monschau gepland, het wordt dus deze trail. Weliswaar op ’t gemakske. Het teampje waarmee ik ga, heeft niet de intentie om deze challenge te winnen, wel om heel veel lol te maken en vooral te genieten van de natuur en de uitdaging.

Meer info over deze Challenge vind je hier en hieronder:

Naar het voorbeeld van de Utrechtse Heuvelrug Trail van MudSweatTrails stippelde Geert Mertens een soortgelijke trail voor ons uit.

Het bijzondere aan deze loopcompetitie is dat je kan starten wanneer jij dat wil. Je kan individueel deelnemen of samen met vrienden. Deelnemen aan de Intense H-Trail Pro Challenge 2013 kan tussen 1 april en 30 september 2013.

Er is een apart klassement voor mannen en vrouwen dat telkens loopt over twee maanden. Voor de snelste man en vrouw van de voorbije twee kalendermaanden hebben we een leuke prijs. Aan het eind van de Intense H-Trail Pro Challenge belonen we de drie snelste deelnemers nog eens met een toepasselijke prijs.

Durf jij de uitdaging aan?

De route

De Intense H-Trail Pro Challenge is een ongeveer 32 km lange trail tussen het station van Aywaille en het station van Trois-Ponts. Het beste rijdt u met de wagen naar het station van Trois-Ponts waar voldoende parkeergelegenheid is. U kan dan de trein nemen naar Aywaille omstreeks 8:48, 10:48, 12:48, 14:48 of 16:48. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten. Let op, het enige dorpje dat u op de trail tegenkomt is Targnon, met slechts een 10-tal huizen. In Aywaille en Trois-Ponts zijn er verschillende drank- en eetgelegenheden.

Info over aanmelden, resultaten posten e.d. vind je op bovenvermelde link!

challenges

Advertenties

2 gedachten over “Intense H-Trail Pro Challenge -#Monschau -98 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s