Koning van Spanje -#Monschau -95 dagen

A.s. zondag sta ik aan de start van een stevige trail met een nogal “gekke” naam: de Koning van Spanje-trail. Toen ik dit liet vallen op m’n werk, kreeg ik daadwerkelijk de vraag of ik nu echt speciaal voor een trail naar Spanje zou afreizen. Zo gek ben ik nog niet.

De “Koning van Spanje-trail” dankt zijn naam aan een heuvel die aan de start en finish-locatie in Gulpen (NL) is gelegen. Deze helling is gelegen aan de voet van de Gulberberg. De Koning van Spanje-helling is één van de drie toegangen naar de top van die berg. De naam is niets meer dan een verwijzing naar een periode in de Tachtigjarige Oorlog, waarin de Spaanse koning toen enige tijd de heuvel bezet zou hebben.

Het belooft alleszins een pittige tocht te worden. Een dikke 31 km met natuurlijk een beklimming van de Koning van Spanje, en tal van andere hellingen. 90% van het parcours is onverhard, langsheen talloze single tracks (mijn favoriete paadjes) en met maar liefst 800 positieve hoogtemeters. Dat zijn er meer dan in Monschau. Deze loop zal dus een goeie training worden voor Monschau (of wat dacht u).

Het weer belooft ook veel goeds. Vorig jaar werd het een moddertocht van jewelste, nu zullen we waarschijnlijk stof met hopen kunnen vreten. Laat het maar komen!

bron: www.mudsweattrails.nl
bron: http://www.mudsweattrails.nl
Advertenties

Een gedachte over “Koning van Spanje -#Monschau -95 dagen

  1. Ben benieuwd naar je ervaringen. Ik wil dat soort dingen ook gaan doen maar niet gelijk met 30 kilometer net als toen de weblogloop in de sneeuw. Dat is net iets te ver om te beginnen.

    Veel loop en ander plezier zondag.

    Groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s