fases -#Monschau -93 dagen

Nog een dikke 3 weken en onze knul wordt al 3 jaar! Elke dag weer verbaas ik me erover hoe hij van zo’n ieniemienie hoopje nu al zo’n grote jongen is geworden. Sinds hij naar school gaat, lijkt hij er alleen maar elke dag nog groter en groter op te worden.

Je hoort nu ook om je heen constant spreken van “het is maar een fase”, als hij gedrag x of y vertoont. Van sommige dingen hoop ik echt wel dat het maar een fase is. Zoals zijn “verlegen van grote kindjes op de speelplaats-fase”, “warm eten is vergif-fase” en sinds vandaag ook zijn “exhibisionisme-fase”. Even toelichten:

– verlegen van grote kindjes op de speelplaats-fase: de speelplaats op school is gemengd kleuterschool en lagere school. De grotere kindjes leren wel om heel moederlijk om te gaan met die allerkleinsten en ze doen dat ook echt wel goed. Maar onze Seppe is na al die maanden dus nog steeds “bang” van al die grote kindjes. Niet leuk voor ons als we hem gaan afzetten op school en hij als een stuk velcro aan ons been blijft hangen tot een juf zich over hem ontfermt. Maar ’t is maar een fase, zeggen alle juffen en andere mama’s…

– warm eten is vergif-fase: sinds januari heeft ie nauwelijks nog een warme maaltijd opgegeten…Pakweg 2 keer per week lukt het eens dat ie iets opeet van zijn avondeten. Dixit mijn eigen mama had ik ook zo’n fase die tot mijn 4 jaar heeft geduurd. Nog even geduld hebben dus…

de exhibisionisme-fase: mijn eigen schuld misschien, want ik ben hem al weken aan het leren om zelf zijn t-shirt uit te doen. Hij is in zo’n dingen echt onhandig. Sinds vandaag kan ie zijn t-shirt zelf uitdoen. Die broek en onderbroek, dat lukte al veel langer… Het feit dat ie beiden nu zelf kan uitdoen, deed hem ontdekken dat hij zichzelf helemaal tot op zijn nakie kan uitkleden. Hij loopt hier nu al een uur in zijn blootje rond in huis. Telkens ik zijn kleren weer aandoe, doet hij ze allemaal weer uit. Leven en laten leven maar zeker…Hopelijk doet hij dat volgende week op school niet, dat zou minder grappig zijn… Deze fase mag gerust snel voorbij zijn, héhé.

En dan heb ik het nog niet gehad over de drama-queen-fase, driftkikker-fase, ik ben bang van water-fase (gelukkig weer gepasseerd ondertussen), enz…

Maar het blijft een zalig kereltje hoor, die ons gelukkig meer doet lachen dan boos krijgen. Die heel grappige uitspraken doet en tegenwoordig altijd “ja hoor” bij bevestiging of “neen hoor!” bij ontkenning scandeert. Of die met zijn woeffie in huis naar de dokter (een raampje in de living) of naar de dierentuin (de kattekrabpaal in de veranda) trekt en nadien pizza gaat eten (een krukje in de veranda)…met zijn fantasie is dus niks mis… We genieten er volop van!

???????????????????????????????

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s