gesloopt -#Monschau -92 dagen

Na het sleurwerk van woensdag en gisteren heel de dag geklust te hebben in de tuin, ben ik letterlijk gesloopt. Mijn rug schreeuwt om rust. Dat kreeg ie vandaag al wel een beetje, ware het niet dat ik mee kampje moest spelen met onze Seppe en dat hield heel veel kruipen in. Héhé. In de late namiddag ben ik dan toch even een uurtje kunnen gaan lopen en dat ging maar zozo. Al m’n spieren deden zeer. Gelukkig deed m’n rug niet lastig tijdens het lopen. Teken dat het vooral de rugspieren zijn die last hebben van al dat gedoe en die spieren ontspannen goed tijdens het lopen hé.
Na m’n training nog wel even een uurtje geklust (een tuinbank ineen gezet) en hopsa…daar liet die rug zich weer horen. O jee. Ben duidelijk niet gemaakt voor handenarbeid…

De training verliep dus maar zozo. Eigenlijk laten de cijfertjes dat niet zien. Gemiddeld tempo van 5:48 min/km, in totaal 10,5 km gelopen in 61 minuten (gemiddelde hartslag was 136). Dus cijfermatig weer een perfecte training gelopen, gevoelsmatig zat het dus iets minder. Ik denk dat ik, buiten wat vermoeid van het klussen, gewoon ook enorm zenuwachtig ben voor a.s. zondag. Om de één of andere reden schrikken die 31,6 km mij af. Raar toch? Ik hoef er helemaal geen schrik voor te hebben. Ik heb al zo’n afstanden gelopen, veel verder zelfs dan dat. Oké, de hoogtemeters zijn niet niks, maar het is geen schande om die steile klimmen omhoog te wandelen. Dat doet iedereen zelfs. Dus waarom zo’n schrik? Géén flauw idee, het is compleet irrationeel. Gelukkig krijg ik het gezelschap van heel wat vriendjes en vriendinnetjes de zondag, die zullen me er wel mee doorheen sleuren zeker. Verder ga ik gewoon focussen op het doel van deze trail…een stevige basistraining voor Monschau, meer niet. Ik hoef er geen records te lopen, maar gewoon te genieten en fun te hebben… Met die gedachte ga ik alleszins starten zondag.

mountain

Advertenties

3 gedachten over “gesloopt -#Monschau -92 dagen

  1. Een prettige trainingsdag daar gewenst dan Ruth. Ik vergis me ook wel eens in de impact die huishoudelijk of tuinklussen kunnen hebben op je gestel. Voor een marathon ben ik dan ook altijd een hele luie huisvrouw (een week vooraf en een week om bij te komen).

    groetjes,

    Dorothé

  2. Heel veel succes ! En wééral herkenbaar : ik heb soms schrik voor dingen waar ik geen schrik zou moeten voor hebben (bepaalde trainingen) ! Maar de overwinning is des te groot ! Je gaat dat fantastisch doen Ruth… zo’n gestage trainingen … !

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s