ridders -#Monschau -91 dagen

Vandaag een verplicht rustdagje en omdat noch ik noch onze Seppe een stilzittend gat hebben, losten we dat op een leuke manier op: naar de ridders! In augustus gaat onze Seppe een weekje “kampen” bij IdeeKids. Niks met overnachting of zo, daar is ie nog te jong voor. Wel 5 dagen achtereen naar Mechelen om een hele dag ondergedompeld te worden in de wereld van ridders. Om hem daar een beetje op voor te bereiden, zijn we hem dus nu al wat aan het inwijden. Dat er toevallig vandaag (en morgen ook nog) een groot middeleeuws event plaatsvindt in Koningshooikt, kwam dus heel goed van pas. Het jaarlijks event Quondam beloofde ridders en prinsessen, hofnarren en magiërs, maar ook steek-tornooien en zwaardgevechten.

Het weer werkte totaal niet mee, maar laat dat de pret niet drukken. Zelfs wij als grote mensen vonden het echt de moeite. Als Game of Thrones-fans zijn we natuurlijk al sowieso gedoemd om heel het DSC00733ridder-thema fascinerend te vinden. Heel het terrein ademde een middeleeuws sfeertje uit, met live-muziek dat her en der weerklonk en alle re-enactors in middeleeuws tenue (waar vinden ze zo’n dingen?) die lekker opgingen in hun rol. Houtvuurtjes zorgden voor gezellige warmte, in de herberg DSC00739was het genieten van echte mede en vettige kost. En ook valken, adelaars en uilen waren er volop te zien.

Maar we keken vooral onze ogen uit bij het steekspel natuurlijk. Onze Seppe was gefascineerd en ging er mee in op. Zijn voorkeur ging naar onderstaande ridder, die eigenlijk bij alle jongsten de show stal.

DSC00707DSC00722Het zwaardgevecht was een beetje mak (in onze ogen toch), maar ja, Game of Thrones is één en al bloed en afgehakte ledematen, dat kan je natuurlijk niet live voor zo’n publiek brengen hé.

DSC00731Een absolute aanrader, Quondam. En wie wil kan er morgen dus nog naartoe! Alle info vind je hier: http://www.quondam.be/

een content ventje, die nu zijn mond niet kan houden over ridders 🙂

DSC00768

 

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s