analyseren en dromen -#Monschau -87 dagen

De trail afgelopen weekend was voor mij een graadmeter voor Monschau. Natuurlijk zijn de twee niet helemaal te vergelijken. De Monschau-marathon gaat over asfalt (op enkele stroken na), het aantal hoogtemeters verschilt (Monschau telt er een 300 minder) en ook hoe die hoogtemeters gemaakt moeten worden (klauteren door modder gaat toch wat moeizamer dan gewoon een asfaltweg oprennen).

hoogteprofiel Koning van Spanje-trail:

kvshoogtehoogteprofiel Marathon van Monschau:

monschau hoogteHet zal in Monschau vooral rond km 10 zwaar afzien worden, 2 km lang stevig klimmen!

Na de halve marathon in Zwalm (asfalt, met ook een paar hellingskes) waar ik een stevig PR liep, durfde ik al een beetje dromen van een marathontijd rond de 4u.
Dat ik de 31,5 km in Gulpen nu vrij ruim binnen de 4u heb afgelegd, geeft me heel veel moed. Van die 4u in Monschau durf ik nog steeds dromen alleszins.

Zo liep ik de trail absoluut niet voluit. M’n gemiddelde hartslag bedroeg amper 145 met een piek tot 162 en dat was dan nog in het begin toen ik de eerste helling opliep. Ik ben dus totaal niet voluit gegaan, wat ook niet de bedoeling was. Het was tenslotte maar een training. Op de marathondag ga ik wel voluit en mag de hartslag gemiddeld een 160 bedragen (omslagpunt is rond de 175). De marathon van Zeeland liep ik bv. met een gemiddelde hartslag van 156 (met een piek tot 175). Aan die hartslag kan ik dus wel 42 km lang lopen.

Het zal vooral zaak zijn om gezond te blijven en m’n huidige conditiepeil aan te houden. Blijven voortdoen zoals ik bezig ben dus. Met komend weekend weer een duurloopje van 2 uur en dat zal de volgende weken wel weer stilletjesaan opgevoerd worden. Op 1 juni dan nog eens een lekker stevige trailrun van 30 km om de hoogtemeters wat in m’n benen te krijgen en eind juli nog eens ééntje van 32 km. En dan zullen we op 11 augustus maar gewoon eens alles geven hé.

inside

Advertenties

8 gedachten over “analyseren en dromen -#Monschau -87 dagen

  1. Ik leer hier veel bij … hoe meer jij schrijft over hoogtemeters, hoe meer mijn gigantische schrik kleiner wordt. Want als ik je blogjes lees zijn hoogtemeters “heel gewoon” (haha, voor jou), dus moet ik geen schrik hebben voor een paar metertjes !
    Ik vind het supermotivered, jouw blogje, ook al ga ik nooit zo’n dingen doen ! Go Ruth, go !

    1. owla, is dat zoveel onverhard? Ik hoorde van ervaren traillopers dat Monschau niks trail is en puur asfalt, vandaar. Des te leuker alleszins 🙂

    1. bedankt voor de link. Boeiend verslag ook van je marathon, het leek me een loodzware editie. Zal dus maar niet te veel focussen op die tijd van 4u, héhé. Uitlopen is het belangrijkste!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s