tegenzin -#Monschau -84 dagen

Het weer was de voorbije dagen allesbehalve motiverend. De grijze hemel in combinatie met stevige stress-situaties op het werk, zorgde ook voor wat somberheid in mijn hoofdje. Eigenlijk is gaan lopen dan het ideale lapmiddel. Maar zelfs daar had ik vrijdagavond absoluut geen goesting in. Ik kreeg mezelf niet opgeladen en wou alleen maar lui in ’t zeteltje kruipen. Wat een geluk dat ik had afgesproken met loopmaatje Christine, aan de club. Die stok achter de deur was m’n redding. We kregen nog het gezelschap erbij van Patrick en met ons drietjes gingen we ons door dat sombere weer heensleuren.

Ik moest volgens m’n schema een uurtje lopen aan zo’n 10,5 km/u. Dat zagen Christine en Patrick dus totaal niet zitten. “Maximum 10 km/u!” werd er geroepen…Allé dan. Ik ging me wel inhouden, want ik had toch geen goesting. Wat draaide dat even anders uit. Ten eerste had bibi weer veel te veel te vertellen en als ik nogal hevig van wal steek, heeft dat ook altijd effect op mijn looptempo. Ik moest de stress van me afpraten en blijkbaar ook van me aflopen. Christine en Patrick volgden gedwee mee, maar zonder morren hoor. Na zo’n 40 minuten was ik al m’n eieren kwijt en mochten Christine en Patrick ook eens iets zeggen (hihi). Gevolg was dat zij het tempo begonnen op te drijven, net op het moment dat het voor mij eigenlijk wat rustiger mocht (m’n tikker was al genoeg in overdrive gegaan). Het tempo bleef dus pittig, km 8 werd zelfs  aan 11,5 km/u gelopen. Van dat voornemen om maximum 10 km/u te lopen, was dus niks overeind gebleven.

Zo blijkt weer eens te meer dat zelfs als de goesting beneden alle peil ligt, het toch steeds de moeite is om er toch door te gaan. Ik heb er alleszins geen spijt van gehad. Alle stress weer van me afgelopen, een leuke babbel onderweg gehad en ook nog eens iets meer 11 km gelopen (in 63 minuten, dat gemiddeld tempo werd dus toch effectief 10,5 km/u). Was ik thuis in m’n zeteltje blijven hangen, had ik ongetwijfeld dikke spijt gehad achteraf…

feeling

 

Advertenties

Een gedachte over “tegenzin -#Monschau -84 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s