Palmentrotterstocht -#Monschau -83 dagen

Geen idee wat palmentrotters zijn, maar vanmorgen liep ik een stuk van de “palmentrotterstocht” in Elewijt en omstreken. Elewijt is een dorp op enkele kilometers rijden van Boortmeerbeek. Het ligt pal tussen allerlei wegenwerken en is daardoor al bijna 2 jaar enkel via omwegen bereikbaar. Ocharme die mensen. Maar zie, er wordt toch wel het één en ander georganiseerd om mensen naar Elewijt te trekken. Zo is er morgen de jaarlijkse halve marathon, maar die doe ik niet mee. Het startuur staat me niet aan (om 16u) en het zijn 4 rondjes van 5 km, ook niet echt mijn ding. Maar de wandelclub organiseerde er dus vandaag een wandeltocht, toch eens een excuus om naar het slecht-bereikbare Elewijt te trekken. Dit keer gingen zelfs ventje en zoon mee, om een korte lus (8 km) van deze tocht te wandelen, met Seppe in de buggy weliswaar. Ik koos voor de 20 km.

Vreesde ik gisteren nog een warme tenue te moeten aantrekken en regenkledij te voorzien…was me dat een verrassing vanmorgen toen ik buitenkeek. Stralend blauwe lucht met zonnetje en een heerlijk temperatuurtje. T-shirtje aan dus! Heerlijk. Om half 11 ging ik van start, beetje later dan ik gewoon ben, maar ja, dat heb je als er twee slaapkoppen meegaan.

Gingen de eerste meters nog stroef, na een kilometertje was ik warmgelopen en werd het lekker genieten van de omgeving. Eenmaal de woonwijk uit, waar de start plaatsvond, ging het al snel langs mooiere weggetjes, langsheen het Rubenskasteel, en zo via landelijke wegeDSCN0106n naar Weerde. Daar bleef de tocht dan wat rondhangen, blijkbaar vertoefden de Palmentrotters in Weerde of zo.

 

 

Zowat alle kanten van Weerde werden aangedaan, waarbij de Weerdse Visvijver voor mij de mooiste verrassing was. Die had ik al eens op een kaart zien liggen, maar was er nog nooit geweest. Heerlijk plekje om door te lopen.

DSCN0109

DSCN0113Rond km 10 miste ik een pijltje en liep verkeerd. Typisch. Na een 300 meter had ik het gelukkig wel door, rap rechtsomkeer gemaakt en m’n weg weer gevonden.
De organisatoren hadden hun best gedaan om zo veel mogelijk onverharde paadjes te vinden voor deze tocht en dat vond ik wel fijn natuurlijk. Denk dat toch wel zo’n 60% van deze tocht onverhard was, niet zo evident in onze contreien. Langsheen weilanden, onverharde steegjes tussen erven door, het pad langsheen de Zenne (denk ik toch) en zo meer. Afwisseling troef.
Op het einde wel een gemiste kans door het Domein van Hofstade links te laten liggen. In de plaats werd gekozen voor het saaie fietspad dat er pal naast ligt. Beetje rare keuze, maar misschien kregen ze geen toelating of zo.  Niet dat ik het persoonlijk zo erg vond, want ik ken het Domein al op m’n duimpje en de 20 km-grens was al bijna bereikt tegen dan.

Na 21,4 km (in 2u10) stond ik weer aan de kantine aan de start en amper 10 minuutjes eerder waren m’n twee mannen daar pas gearriveerd, die hadden het rustig aan gedaan. Qua timing perfect!

Een leuk tochtje dus, en een nieuw mooi plekje ontdekt…de Weerdse Visvijver. Alleen jammer dat het daar maar een scheet groot is en je daar dus niet uren in kan ronddolen…

En de mannen hadden ook genoten van hun tochtje en Seppe vond het vooral leuk om in de kantine met de kraan te mogen spelen. Boys will be boys…

DSC_0041

DSC_0061

Advertenties

Een gedachte over “Palmentrotterstocht -#Monschau -83 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s