getest: Veet Roll-on Easy Wax -#Monschau -80 dagen

Een bericht speciaal voor de ladies en voor mannen die zich ook zouden willen ontharen 😉
Enkele weken geleden kwam er een oproep van testing bureau The Insiders om de nieuwe Veet Roll-on EasyWax te testen. Omdat ik in de zomer natuurlijk wel het liefst met korte shorts rondren en naar het werk trek in jurkje of rokje, onthaar ik mijn benen. Ik ben helaas niet gezegend met benen waar geen enkel haartje op te bespeuren valt. Het scheermesje wordt dus geregeld bovengehaald. Vanaf de maand mei pak ik mijn onderbenen dan een pak grondiger aan, met een elektrisch epileerapparaatje. Pijnlijk, maar wel heel efficiënt. Ik had al diverse wax-systemen uitgeprobeerd, maar steeds zonder succes. Koude wasstrips werken niet, warme wasstrips zijn één grote kliederboel en je krijgt niet alles ermee weg. Uiteraard ook al veel centjes uitgegeven aan het schoonheidssalon om het daar allemaal in een ruk (letterlijk) te laten wegwaxen, maar dat kost dus wel wat geld en je moet weer weg op afspraak.

Ik was dus benieuwd naar dit nieuwe systeem van Veet en ik was blij verrast dat ik het mee mocht testen.

Het pakket dat ik kreeg, was de startkit: een toestel om de was op te warmen, een wasvulling van 50 ml, een houder om het toestelletje in te zetten, 2 pakjes kunststofstrips en 4 nabehandelingsdoekjes.

Hoe het werkt:

– ten eerste moet je wat tijd uittrekken: het toestel heeft ongeveer 40 minuten nodig om de was op perfecte temperatuur te brengen

– je steekt de vulling in het toestel (dat tevens nadien verder dienst doet als houder om de was uit te strijken) en zet het toestel op de houder. Met een kabeltje plug je het toestel in op het electriciteitsnet. Vervolgens moet je dus een 40 minuten wachten.

– wanneer de was op temperatuur is, kan je aan de slag. Je trekt de stekker uit het toestel en haalt de dop eraf. De rolkop is dan zichtbaar. Je strijkt in een stevige drukbeweging de was op het te ontharen deel. De was heeft een felroze kleur, dus je ziet perfect welk stuk je hebt ingestreken. Een strook van een 15 cm is perfect. Vervolgens druk je een wasstrip erover, je trekt de huid strak en met een snelle beweging trek je de strip terug los tegen de haargroeirichting in. Als ’t goed is, zou je tevens je haartjes hiermee moeten uitgetrokken hebben.

Werkt het?

Ja, bij mij alleszins toch wel. Tegenover de andere systemen die ik al probeerde, is dit systeem het enige dat echt resultaat gaf. Ik heb enkel mijn bovenbenen ermee gedaan (omdat mijn onderbenen al elektrisch geëpileerd waren) en het resultaat was echt heel geslaagd.

Het is vooral belangrijk dat de haartjes lang genoeg zijn. 3 mm is echt een minimum vereiste. Iets korter en de haartjes kleven niet goed vast in de was en komen dus niet mee los.

Enige nadeel is dat de was niet altijd makkelijk aan te brengen is. Het blijft een kleverig goedje en da’s wat lastig werken. De draaikop van de houder, kleeft op de duur dus wat vast. Ik loste dit op door de was tussendoor terug op te warmen. Gewoon even de stekker erin steken en bijwarmen. Daarmee werd de was ook weer wat vloeibaarder en makkelijker hanteerbaar.

De voordelen van ontharen met warme was?

  • lang resultaat: haartjes blijven veel langer weg dan wanneer je ze wegscheert;
  • geen stoppeltjes na het ontharen;
  • het is niet zo pijnlijk als je zou denken. De warme was zet de poriën van je huid een beetje open, waardoor de haartjes makkelijk losgetrokken worden;
  • haartjes komen wel terug, maar veel lichter, zachter en dunner, terwijl ze van scheren alleen maar dikker en donkerder worden.

De nadelen van ontharen met warme was?

  • je moet er de tijd voor nemen;
  • je moet er toch wel wat handig voor zijn;
  • het blijft kliederen, maar het resultaat loont;
  • achteraf restjes verwijderen is wat lastig, de bijgeleverde doekjes geven geen enkel resultaat;
  • de draaikop waarmee je de was uitstrijkt, stropt op naarmate de was afkoelt. Dit maakt het instrijken een pak moeilijker;
  • niet voor doetjes die echt kleinzerig zijn 😉

Mijn oordeel: 7/10. Voor mij het beste compacte home-waxing-systeem dat tot nu toe op de markt werd gebracht. Ik zal het alleszins blijven gebruiken!

veet

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s