Mars Loven Boven -#Monschau -76 dagen

Zondag loopdag en vandaag bracht dat voornemen me richting Heverlee, vlakbij Leuven. Daar vond de jaarlijkse wandeltocht “Mars Loven Boven” plaats. ’t Ventje en ik deden in die omgeving al wel eens eerder een wandeltocht mee, ter voorbereiding van de Dodentocht in 2008, toen deden we iets van een 20 km als ik het me goed herinner. Een mooie streek alleszins, die o.m. door Heverlee-Bos en het Meerdaelwoud gaat. Ook deze tocht beloofde beide mooie bossen op z’n parcours. Gelet op de regenval van de voorbije week, koos ik nog eens voor m’n Asics trailschoenen, want het beloofde een modderig tochtje te worden.
Ventje en Seppe gingen mee voor een tocht van 7 km, ikzelf koos voor de 14 km. Slechts 14 km ja, omdat m’n schema amper 1,5 uur duurloop voorschreef. En ik hou me nu eenmaal braaf aan mijn schema (meestal toch). Maar gezien het maar 1,5 uur zou zijn, mocht het wel een pittig parcourske zijn en dat werd het ook.

De start vond plaats in de kazerne van de Jagers te Paard en de Special Forces, wat voor onze Seppe wel leuk was. Er stonden her en der tanks opgesteld en er liepen militairen de wacht. Heeft ie dat ook eens gezien.
DSCN0137

Al direct na de start ging het vals plat omhoog tot ik na een 500 meter al aan de eerste DSCN0123bezienswaardigheid kwam: een kerkhof voor oudstrijders van den oorlog. Direct daarna ging het het Heverlee-bos in en vanaf dan bleef het parcours ook grotendeels onverhard over modderige bospaden. Zalig trainen dus. Komt daarbij dat zowel Heverlee-Bos als het Meerdaelwoud dat ernaast ligt, helemaal niet biljartvlak zijn…kan je je inbeelden dat het geen rustig mak duurloopje werd. Mijn hartslag zat constant een 10-tal slagen hoger dan normaal, door het moddergeploeter en het vele vals plat en af en toe pittigere hellingkje.
DSCN0126DSCN0135

 

 

 

 

 

 

DSCN0127DSCN0130

 

 

 

 

 

 

 

Na 7,5 km kwam de controlepost, voor mij altijd uitvlucht om even vlug een pitstopje te DSCN0131houden, en dat was in de kazerne van onze Belgische Ontmijners (DOVO), daar kom je zo ook niet elke dag. Kwam er één medeloper tegen die zijn laatste duurloop voor de marathon van La Roche aan het doen was, ook al wandeltocht-rennend. Ben ik toch niet de enige die dat in deze contreien doet.
Na de controlepost was het nog amper een 7 km en dat verliep ook weer door die mooie bossen. Na 12 km kwam al de finish in zicht dus besloot ik gauw nog een lusje rondom de kazerne bij te doen om toch aan die 14 km te geraken. Dat lukte, na 14,3 km (in 1u28) stond ik weer aan de start.

Het was een supermooi tochtje, maar een volgende keer loop ik er dan toch wel een stukje verder hoor. Het gebied is veel te mooi om er slechts een paar kilometer af te leggen.

Ondertussen deden ventje en Seppe dus een tocht van 7 km, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Bij de start was een parcours aangegeven op kaart dat niet door de bossen zou gaan. Maar met de bewegwijzering liep het blijkbaar fout en belandden ze toch, met buggy dus, op de modderige bospaden, waar met die buggy geen doorkomen aan was. Gevolg was een wreed slechtgezind venteke aan de finish, maar wel een dolgelukkig kind want die had in de modderpoelen mogen springen. In de auto zijn laarsjes uitgedaan en daar kwam een hele lading modderig water mee uit. Kledij en kind doorweekt tot op het bot, maar hey…dat moet ook eens kunnen hé. Hij was er in de namiddag nog over bezig, dus hij had duidelijk genoten 🙂

DSC_0265

Advertenties

2 gedachten over “Mars Loven Boven -#Monschau -76 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s