drie! -#Monschau -67 dagen

En dan is ineens de dag daar dat je zoon al drie jaar wordt! Ik durf hier niet de typische clichés neer te schrijven, maar ze gelden allemaal. Jaja, de tijd vliegt, en ze worden zo snel groot meneer, en blablabla. Ik heb ze de voorbije dagen wel allemaal een paar keer gezegd tegen jan en alleman.

Het is een groot verschil, van dat kleine dropje naar die grote kleuter.seppebabyfb

 

 

 

 

 

 

Zijn verjaardag vierden we afgelopen zondag, in beperkt gezelschap. Wij, mijn ouders, ventje zijn mama en tante (papa zit in Amerika) en dan nog mijn broer. Lekker gezellig dus.
Knullie werd bedolven onder de cadeaus. Dat wist hij al wel, want net toevallig hadden ze vorige week op school geleerd over het concept “verjaren”. Jules de klaspop was op vrijdag jarig en daar hadden ze de hele week naar toegewerkt. Met cadeautjes maken, taartje bakken enz….Dus ons manneke verwachtte op zijn verjaardagsfeestje ook veel taart en vooral veel cadeaus. Die kreeg hij ook: een zandbak, een aquaplay, een werktafeltje, een doosje lego duplo, en dan nog wat boekjes en kledij. En de taart: daar moest van hem Peppa Pig opstaan. U vraagt, wij draaien Seppe (weliswaar met dank aan de bakkerin van Schiplaken).

kijk oma, een zandbak vol cadeaus!
kijk oma, een zandbak vol cadeaus!
de Aquaplay hield hem urenlang zoet
de Aquaplay hield hem urenlang zoet
een Peppa Pig-taart voor meneer
een Peppa Pig-taart voor meneer

Vanaf vandaag is ie dus officieel kleuter. Ik zie maar twee grote uitdagingen voor mij als mama de komende maanden: meneertje zijn tut afleren (toch tegen dat de Sint komt) en het potje afleren en hem op de grote wc laten gaan (maar dat begint in de goeie richting te evolueren).
Ook de buggy zou ik eens willen inruilen voor z’n loopfiets (die hij nu wel meer en meer gebruikt), maar anderzijds vind ik de buggy ook wel handig om zelf ergens snel te geraken (want ’t is nogal nen treuzelaar soms), of om hem gewoon eens vast te zetten als hij weer eens wegloopt in de winkel en zo…Ach, ik maak me in al die dingen eigenlijk helemaal niet meer druk. Tegen dat hij tiener is, zal hij wel niet meer tutten en pipi doen op het potje zeker 😉 En de buggy is hij dan zeker ontgroeid, héhé.

 

 

Advertenties

2 gedachten over “drie! -#Monschau -67 dagen

  1. In buggy’s en kinderwagens kun je ook zo lekker veel vervoeren. Daar moest ik aan wennen toen die van mij ze ontgroeid waren. Proficiat zei ik al op FB Leuke foto’s van je jarige man in wording.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s