verstoorde nachtrust -#Monschau -66 dagen

Wat ik gisteren nog niet had verteld (omdat het bericht eigenlijk zondagavond al geschreven en voorgeprogrammeerd was, héhé), was dat onze jarige op de dag van zijn verjaardag zelf serieus ziek is geworden. Het sluimerde al een paar dagen lichtjes, maar zonder dat het echt doorbrak. De nacht van maandag op dinsdag verliep al stevig verstoord. Een nachtelijke koortsaanval had onze knul danig in zijn greep. Ik was er alleszins 1,5 uur slaap mee kwijt, want kon na de nachtelijke interventie de slaap niet goed meer vatten. ’s Morgens leek alles echter goed uitgezweet bij hem en hij wou natuurlijk dolgraag naar school. Ze zouden in de klas zijn verjaardag uitgebreid vieren. Dus hem toch naar school gedaan met het gedacht “als ’t echt niet gaat, zullen ze wel bellen”. Dat hebben ze dus niet gedaan, maar toen ventje hem ging afhalen van school, was wel duidelijk dat ie er helemaal onderdoor zat. Hoge koorts, zijn stem was enkel nog wat gepiep en er zat geen leven meer in. Rap dokter gebeld en we konden er een uurtje later al bij. Een zware angina was het verdict. Arme duts. En dat nu net op zijn verjaardag…

Deze nacht verliep nog helser dan de nacht ervoor. Rond 2 uur hoorde ik een ijlende Seppe door de babyfoon. Verdikke wat deed ie raar. Rillen, kreunen en allerlei rare dingen uitkramen. Kon toch wat koortswerend middel geven en na een half uurtje waken, kwam de rust terug en sliep ie weer wat normaal. Om 4u stond ie in de gang om water te roepen. Drinken is goed, dus dat was een goed teken.
Maar mijn nachtrust was natuurlijk weer helemaal om zeep.

Gelukkig gaat het nu weer heel wat beter. Hij heeft nog geen stem, klinkt daardoor hyperzielig, maar de koorts is wel wat getemperd en er zit wat leven in.

Zelf kon ik vanmorgen toch even een uurtje voor mezelf wegkapen, met dat m’n ventje van thuis uit werkte vandaag. Om 8u dus rap de deur uit voor een uurtje rustige duurloop. De 2 gebroken nachten hadden hun weerslag op m’n hartslag, maar voor de rest was het een heerlijk training. Het zonnetje scheen al dapper en zorgde voor de nodige warmte, zonder dat het al echt te warm was. Zalig!
9,7 km in dik 58 minuten, meer moest het niet zijn voor vandaag.

runningismysunshine

Advertenties

Een gedachte over “verstoorde nachtrust -#Monschau -66 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s