kort maar krachtig -#Monschau -60 dagen

Intervaltraining!  Not my favorite, maar af en toe “moet” het eens, wil ik wat sterker worden. Coach Tiny zet ze dus om de x-aantal weken wel eens als verplicht voer op m’n schema. Deze keer gelukkig geen ellenlange versnellingen, maar wel een korte sessie. Oef. 2 x (800-600-400) met telkens één minuut pauze tussen de versnellingen. Ik koos nog eens m’n middagpauze uit als moment om aan de slag te gaan.

Na een kilometer inlopen voelde ik me nog steeds een beetje gelijk pap, maar niet puppen en er gewoon voor gaan, was mijn idee. Die eerste versnelling van 800 meter verliep dus niet echt zoals het zou moeten. Dan maar richting atletiekpiste in het park, misschien dat de ondergrond me daar wat zou helpen, en het feit dat je dan niet te hard moet opletten op de afstand…de vaste afstand van het rondje is leidraad genoeg. En ja hoor….de 600 m ging ik wel als een speer…zo ook de 400 en de daaropvolgende reeks…

intervaljuni

Helemaal niet slecht dus. Oké, ’t waren nu niet zo veel versnellingen, dus kon ook wel wat voluit gaan. Maar zelfs na deze reeks van amper 6 versnellingen was ik letterlijk leeggelopen. Het middaguur zal er wel voor iets tussengezeten hebben. Het tochtje terug richting werk verliep met momenten nogal strompelend. Mezelf na een deugddoend douchke dan ook getrakteerd op een heerlijk slaatje, kon ik er weer dubbel en dik tegenaan!

Morgen een rustig kort herstelloopje of zo, even leuk!

you-dont-have-to-go-fast

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s