oudercontact -#Monschau -58 dagen

Niet alleen kids krijgen te maken met mijlpalen in het leven, ook als ouder maak je dat mee. Vandaag voor de allereerste keer in ons leven naar het zogenaamde “oudercontact” geweest. Jep, zelfs voor het instapklasje organiseren ze zulk een evenement, waar je als mama en papa even over kindlief mag gaan roddelen met de juf dat het een lieve lust is. Seppe heeft een superlieve juf, dat hadden we al wel lang door. Na vandaag vinden we haar nog liever (jammer genoeg heeft ie vanaf september een andere juf).
Juf A. had niks dan lof over onze kleine knul. Twee dingen werden ons wel bevestigd: hij is heel verlegen en qua grove motoriek is hij nog altijd een beetje achter.Beetje lastig dat je vermoedens bevestigd worden, maar anderzijds niks om ons zorgen over te maken. Daar  staat tegenover dat hij qua taalvaardigheid (zinsbouw, woordenkennis) ver vooruit staat tov een aantal van zijn klasgenoten (waaronder een paar die enkele maanden ouder zijn dan hij).

Na 5 maanden is hij dus nog altijd verlegen als hij op school toekomt en kruipt hij liever altijd even in een hoekje om de boel te observeren, alvorens wat los te komen en mee te gaan spelen. Hier in huis loopt zo een grote jongen die gelijkaardig gedrag vertoont. M.a.w. het ziet er een overgeërfd karaktertrekje uit. Gelukkig vertoont Seppe de laatste weken al wat minder dat gedrag in de klas zelf en is het vooral nog op de speelplaats en in de voor- en na-opvang dat hij zich terugtrekt. In de klas zelf is hij nu helemaal losgekomen en speelt hij goed samen. Juf vreest wel dat hij na de grote vakantie even zal “hervallen”, wegens 2 maanden ertussenuit. Iets om mee rekening te houden.

Blijkbaar is hij ook een knutselfanaat, iets wat hij totaal niet van ons heeft overgeërfd. Zo zou hij vanmorgen enorm veel amok gemaakt hebben, met veel tranen, omdat hij niet als eerste aan de knutseltafel mocht gaan zitten om te gaan schilderen. Huh? Nope, heeft ie niet van ons. Zowel ventje als ik hebben alletwee twee linkerhanden als het op knutselen aankomt en we zijn daar thuis ook totaal niet mee bezig.

Het sporten, iets wat mij natuurlijk enorm interesseert, begint ook goed te gaan. In het begin wou ie niets doen, maar nu doet hij met alles enthousiast mee.
Het is de turnjuf die signaleerde dat zijn grove motoriek nog niet helemaal is wat het moet zijn. Hij is houterig en onhandig in zijn bewegingen, maar dat heeft blijkbaar ook vooral met gebrek aan durf (en schrik hebben dus) te maken. Thuis klautert hij overal op, maar in de klasomgeving durft hij dus blijkbaar niet zo veel te doen. En dat hij onhandig is…ja, dat merken we hier ook vaak. Hij staat vol met blauwe plekken van overal tegenaan te lopen en zo. Met kleine fijne dingetjes bezig zijn, gaat goed. Maar laat hem geen kleren proberen aandoen, of zijn schoenen uit- of aandoen…dan moet ik best een uurtje geduld hebben. Komt ook wel eens goed zeker.

Maar verder hoorden we alleen maar positieve dingen. Hij is ontzettend lief en vooral heel geliefd bij de anderen, babbelt veel en laat goed weten wat ie wil, werkt goed mee in de klas en is altijd heel enthousiast. Bank vooruit dus, vanaf september officieel naar de 1e kleuterklas!

DSC_0469

 

Advertenties

2 gedachten over “oudercontact -#Monschau -58 dagen

  1. Na wat ik gisterenavond gezien heb, kan ik alleen maar huilen om wat ik lees bij Seppe! Wat hebben jullie een knap ventje … Eleentje is ook zo’n hevige in de klas op alle vlakken. Dinsdag kwam ze fier thuis met een stempeltje op haar hand … een sterretje en vol overgave vertelde ze dat ze flink was geweest bij meester S. (turnleraar). Koester idd deze momenten. Wij mogen onze beide handen zoenen met onze kindjes, ook al willen we ze soms achter het behang plakken. Gewoon een extra dikke knuffel! *Liefs*

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s