in de soep! -#Monschau -57 dagen

Ik had het moeten weten hé…een roomsoepje eten 1,5 uur voor het lopen is vragen om problemen. Vanavond loopje met de club, loopmaatjes Christine en Patrick waren van de partij en we kregen nog het gezelschap van nieuwkomer Wouter. Al direct schoot Christine uit de startblokken en ik schoot mee. Tempo ging snel tot 11,5 km/u, pfew, dat wrong tegen. Mijn maag begon te protesteren. De soep leek heen en weer te klotsen in mijn maag en ik voelde het zuur naar boven borrelen. Bah. Steken kwamen op en ik moest stilletjesaan Christine en Wouter loslaten. Patrick bleef gelukkig bij mij, anders was het helemaal maar triestig natuurlijk.
De lange toer (dik 11 km) stond op de planning. Christine en Wouter bleven de hele tijd wel voor ons in het vizier, maar bijbenen lukte niet meer. Na een km of 5-6 km komt er een splitsing en C en W sloegen linksaf om naar het bos te lopen. Patrick en ik rechtsaf, om rond het bos te lopen. M’n maag deed al zeer genoeg, gehobbel door het bos zag ik even niet zitten. Tot onze verbazing kruisten we het pad van C en W weer toen ze het bos uitkwamen. En zo liepen we weer even samen. Tot die twee het tempo weer opvoerden en dit keer Patrick me vroeg om toch maar weer wat terug te zakken. Zijn hartslag ging te veel in het rood. Ik keek zelf ook even op m’n horloge en bleek dat ik toch ook wel zwaar in de hogere regionen zat met m’n hartslag. Toch makkelijk 15 slagen hoger dan normaal. Wat een beetje maaglast al niet teweeg kan brengen. Terug laten zakken dus, stonden we even later weer bij ons snelle koppel, toen de spoorwegovergang dicht bleek. En ja hoor, spoorweg weer open en zoef…weg waren ze. Maar van daar was het maar een 500 meter meer naar de sporthal, lekker uitjoggen was de mening van Patrick en die deelde ik maar al te graag.

Uiteindelijk 11,7 km afgelegd in dik 1 uur  6 minuten, met een rampzalig hoge gemiddelde hartslag van 152. Da’s al lang geleden dat ik een training met zo’n hoge hartslag liep (de wedstrijd vorige week was ie natuurlijk nog hoger). Voortaan dus geen soep meer eten voor het lopen…

nosoupforyou

Advertenties

3 gedachten over “in de soep! -#Monschau -57 dagen

  1. Hi Ruth,

    Het zit waarschijnlijk in de melk lactose die je niet verdraagt bij inspanning. Ik kan alles eten maar niks van de koe als ik moet rennen. Een cappuccino kan al verkeerd gaan hier.

    groetjes,

    Dorothé

    1. wie weet is het dat inderdaad Dorothé, maar dan zou ik ook wel last moeten hebben van de proteïneshake die ik vaak drink voor het lopen…da’s ook met melk gemaakt. Room is natuurlijk nog altijd een tikkie anders van samenstelling. Ik zal er eens op letten 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s