tour touristique -#Monschau -55 dagen

Om half 7 vanmorgen ging de wekker al….en dat op een zondag, goe zot. Toch snel uit bed, want om half 8 afgesproken met Heidi aan het zwembad van Hofstade. Niet om te gaan lopen, wel om een dikke 23 km al lopend af te haspelen. En of ik daar zin in had! Absoluut! Liep Heidi voordien enkel wat rondjes mee in het domein, mocht ik haar nu eens mee op sleeptouw nemen door onze contreien hier, een toeristisch toertje als het ware. Niet dat hier zo veel boeiends te zien is, maar 5 rondjes van hetzelfde is nu ook niet zo boeiend.

Start dwars doorheen het domein (1) om dan Schiplaken te doorkruisen richting Schiplaken-bos (2). Dat zijn we via twee maal doorgestoken via brede bospaden en dan ging het langs rustige wegen (3) richting Boortmeerbeek. Bij me thuis even gestopt (na 10 km) (4) voor een dringende plaspauze en dan ging het richting de mooie Dreef (5) naar Boortmeerbeek-bos (6). Eventjes een beetje trailen doorheen het bos (toch goed voor een 1,5 km, jeuj) en dan was het weer via rustige wegeltjes en wegen richting Hever (7). Maken dat we de Leuvensesteenweg over geraakten en dan was het een dikke 2 km rustig joggen langsheen de Vaart (8). Via een achteringangetje (9) konden we dan weer het domein in en was het enkel nog een 1,5 km uitjoggen tot aan onze startplaats. Die bereikten we na 23,5 km, we deden er een 2u25 over. Prima training dus.

trainingbmbHet was niet alleen een prima training qua tempo, maar ook qua gezelligheid. Zo met z’n tweetjes loopt dat toch altijd een pak vlotter dan op m’n uppie. Had niet te veel last van protesterende benen of zo. Wel wrong m’n enkelverband wat tegen en leek ik een blaar te vormen (dat bleek uiteindelijk gelukkig niet het geval), hoog tijd dat ik eens een nieuw exemplaar zoek (ik heb het huidige al een jaar of 6).

M’n maag gedroeg zich ook opnieuw voortreffelijk. Heb de lactose-test gedaan, nadat lezeres Dorothé suggereerde dat dat misschien het probleem was. Vanmorgen muesli met yoghurt gegeten en daarbij ook nog een proteïneshake gedronken (met melk aangelengd proteïnepoeder). Niks last gehad onderweg. Meer zelfs….ook totaal geen hongerklop gehad en onderweg geen nood aan squeezy’s of zo. Die proteïneshake is op dat vlak dus echt een wondermiddel ook al houdt dit totaal geen steek. Maar ja, heb op sommige vlakken misschien toch gewoon een raar lijf.

Et voilà, weer een duurloop dichter bij Monschau! Me happy 🙂

shortcuts

Advertenties

2 gedachten over “tour touristique -#Monschau -55 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s