zwoel -#Monschau -52 dagen

Vanmorgen vreesde ik heel even dat m’n looptraining vandaag letterlijk in het water zou belanden…onweer! Het kletterde fiks toen ik opstond en de regen viel er even met bakken uit. Maar tegen dat Seppe naar ’t school moest, was het ergste al weer voorbij en vielen er nog hier en daar wat druppeltjes uit. Seppe afgezet, gauw weer naar huis en een kwartiertje later stond ik al terug buiten. In shortje en topje, maar wel met een petje op als bescherming tegen een eventuele volgende onweersbui.

Die volgende bui kwam niet, ook al riep ik er op den duur zelf wel om. Het was verschrikkelijk zwoel. De onweersbui had de temperatuur wel wat doen zakken, maar er hing nog steeds geen zuurstof in de lucht, eerder 95% vocht.
Op m’n schema stond voor vandaag een wisselloop: 5/10/5 min en dat 3 reeksen lang. De eerste 5 min aan 9,5 km/u, dan 10 min aan 10,5 km/u en dan 5 min aan 11,5 km/u. Na de eerste reeks liep het zweet al in beken van mijn lijf en voelde ik wat hoofdpijn opkomen. Ik had m’n handheld bij en na die 20 minuten was die al voor de helft leeg. De tweede reeks ging op zich héél goed, maar na de 5 minuten aan 11,5 km/u liep ik bijna over te geven van misselijkheid en was de hoofdpijn nog amper te harden. Het gebrek aan frisse zuurstofrijke lucht deed me duidelijk de das om. Er zat maar een lek water meer in m’n handheld, dus besloot ik m’n verstand even de bovenhand te laten nemen…Gedaan met tempolopen en gewoon rustig naar huis joggen. Zogezegd zogedaan. Zeer rustig uitgejogd en na een kwartiertje was ik thuis, zonder problemen.

Uiteindelijk 9,6 km afgelegd in 55 minuten. Zeker niet slecht gelet op de weersomstandigheden. Het is nu eenmaal zo dat je met zulke extreme temperaturen wat moet bijsturen, wil je het nog gezond houden. En op 11 augustus kan het ook weer als dit zijn, moet er dus ook wel eens op trainingen…

sweat

Advertenties

Een gedachte over “zwoel -#Monschau -52 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s