snelle pee -#Monschau -50 dagen

Na de zwoelte van woensdag, was het vandaag genieten van iets frissere temperaturen. Vond ik niet erg, gelet op de looptraining vanavond. Tempoloopje op m’n schema, dan hoeft het geen 28°C met luchtvochtigheidsgraad 95% te zijn.
Tegen half 8 naar de joggingclub getrokken in de hoop wat leuk gezelschap te hebben tijdens m’n uurtje tempo draaien. Met twee of drie gaat dat tempo dan altijd wat vlotter, hoef ik zelf niet op kop te lopen. De opkomst was helaas maar wat magertjes vandaag, op 20 man-vrouw start-to-runners na…de volhouders die hun 8 weken-programma afgelopen dinsdag met succes hebben volbracht. Daarnaast ook nog een paar anciens, maar niemand die m’n tempo loopt. Ja, snelle Patrick was er, maar die loopt algauw aan 13 à 14 km/u. Maar snelle P was ook maar alleen vandaag, zijn compagnons hadden ook forfait gegeven. Dus trok ik op stap met de snelle P, die zich speciaal voor mij serieus inhield.

Normaal gezien moest ik vandaag een uurtje aan 10,5 km/u lopen. De eerste kilometer kon ik Patrick nog intomen en liepen we rustig warm aan 10 km/u. Daarna begon ie echter stevig op te trekken richting 11 km/u en af en toe zag ik m’n Suunto pieken naar tegen de 12 km/u.  Neem daar nog bij dat hij net zoals ik nogal een babbelkous blijkt, kan je je zo inbeelden dat ik op een bepaald moment toch maar riep van “zeg, ga maar zene, ik loop wel alleen”, met een tong die bijna op de grond hing. Dat pakte echter niet, Patrick liet zich terug wat zakken en de tocht ging voort tegen een 10,5 à 11 km/u, met af en toe wat snellere stukken. Na een dik half uurtje gingen we het bos in en daar was ik dan wel blij dat ik een stevige kerel als bodyguard bij had. Er hingen wat “hangjongeren” rond te lummelen in een stuk bos, als jongedame (ahum) alleen zou ik me misschien niet zo veilig gevoeld hebben daar.
Na het bos heb ik Patrick dan maar laten gaan. Hij begon weer serieus op de gaspedaal te duwen, hij had zich al 40 minuten stevig ingehouden…dus laten gaan maar! Ik had m’n Ipod bij, dus muziekje opgezet en de laatste 20 minuten aan m’n eigen tempo rustig uitgelopen.

Een heerlijke training, zo veel is zeker. Ondanks het stevige tempo toch lekker kunnen blijven babbelen, goed teken wat de conditie betreft.
De cijfertjes van vandaag: 10,7 km in 60,5 minuten, gemiddelde hartslag 152!

greatness

 

Advertenties

Een gedachte over “snelle pee -#Monschau -50 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s