gezien: Star Trek Into Darkness -#Monschau -49 dagen

Vorige week is het er nog eens van gekomen: naar de cinema! Als er een nieuwe Star Trek, of andere film met het woord “star” in de titel, uitkomt in de zalen, wil ik er altijd wel bij zijn. Star Trek Into Darkness moest en zou ik dus in de cinema gaan bekijken.
Babysit geregeld gekregen op zondagnamiddag, terwijl het buiten lekker zonnig en warm was. Beetje gek, maar ja, het was nu eenmaal zo.

In 2009 werd Star Trek terug gelanceerd door regisseur J.J. Abrams. Geen zoveelste vervolg op de oude reeks, met nieuwe personages. Neen, Abrams ging terug naar de roots, naar de tijd dat kapitein James T. Kirk nog geen kapitein was, maar een losgeslagen jonge twintiger. Het ontstaan van de vriendschapsband met Spock en hoe de crew voor het eerst kennismaakt met de Enterprise en hun eerste strijd tegen allerlei vijanden, het kwam allemaal aan bod. Die film in 2009 was een waar schot in de roos, een vervolg kon niet uitblijven.

Star Trek Into Darkness start met een reddingsoperatie op een planeet, waarbij Kirk zwaar zijn boekje te buiten gaat om Spock van een gewisse dood te redden. Ook al redt hij diens leven, hij verliest er (tijdelijk) zijn kapiteinstitel mee. Wanneer niet veel later de Federatie zwaar wordt aangevallen, door een medewerker nota bene, wordt de Enterprise ingezet voor een klopjacht op de vijand. De medewerker in kwestie blijkt Kahn te zijn (trekkies maken direct de link naar de oude Star Trek-film “the Wrath of Kahn”), uit op wraak voor wat “zijn volk” is aangedaan. Kahn is een genetisch gemanipuleerde mens, die door zijn genmutaties over bovenmenselijke krachten beschikt. Een moeilijk te verslane tegenstander dus. Na de aanslag op de federatie vluchtte hij naar Kronos, de planeet van de Klingons, de aartsvijanden van de Federatie. Dat het geen simpele klopjacht wordt, is al snel duidelijk. Maar naast het gevaar Kahn, krijgt Kirk ook met een vijand binnen de eigen kringen te maken. Het wordt een gevecht op leven en dood…

Star Trek Into Darkness is weer een heerlijke Trekkies-film met hier en daar leuke insiderkes voor de fans, details die superknullig overkomen in een sci-fi-film (hallo…mobiele telefoontjes om elkaar op te roepen terwijl je over beam-me-up-technologie beschikt???) en een blonde bimbo die als compleet overbodig personage in de film rondparadeert. Maar voorts heerlijke actiescènes die van het scherm spatten, nagelbijtende spanning die je op het puntje van je stoel doen zitten en gortdroge humor om het geheel lucht te geven.

Knappe goeie film dus, als je voor dit genre bent…

StarTrekIntoDarkness_FinalUSPoster

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s