schoolfeest -#Monschau -47 dagen

Afgelopen weekend waren het de Bergfeesten in Boortmeerbeek. Niet alleen een gezellig samenzijn onder de Boortmeerbekenaren, maar tegelijk ook het officiële schoolfeest van Seppe zijn schooltje. Wekenlang hebben de klasjes zich voorbereid op dit evenement. Ik geloof dat het al ergens in maart was, dat we een briefje meekregen dat we tegen eind juni een groene outfit moesten voorzien voor onze kleine held. Blijkbaar zou hij een kikkertje worden op het schoolfeest. De jongens toch, de meisjes zouden eendje worden.
Reken maar dat we benieuwd waren. Vorig jaar hadden we het optreden van het instapklasje al eens gezien en toen was het één en al grappige chaos op het podium. Blijkbaar, hoorden we achteraf, ook een aantal kindjes die puur van schrik een ongelukje hadden in de broek. O jee.

Gewapend met heel wat reservekledij zaterdag naar de scoutsterreinen van Boortmeerbeek getrokken, met een lichtjes zenuwachtige Seppe. Na de openingsdans (waar hij gelukkig niet aan mee moest doen), moest ik hem naar een lokaaltje brengen waar zijn juf, zorgjuf en twee dochters van zijn juf, al die peutertjes opwachtten om nog een laatste keer te oefenen. Om half 3 kwamen ze dan het podium op. Al na de eerste sprongetjes als kikker werd duidelijk dat het een chaosdanske zou worden. Maar oh zo schattig hé. Onze Seppe hield zich superkranig, zwaaide de helft van de tijd naar zijn mama en crosste op den duur heel het podium op en af met even een zorgjuf die achter zijn veren aan moest zitten, haha. Lekker zijn zin doen, dacht ie. Bij een klasgenootje zakte een paar keer de broek naar beneden af, ook hilarisch om zien. Soit, de übercuteness spatte van het podium, en heel wat mama’s lieten traantjes bij het zien van zo veel schattigheid. Na zijn optreden, moest ik wel even een huilende Seppe vanachter het podium gaan wegplukken. Al dat applaus en daarna van het podium af moeten gaan, dat had precies wel wat indruk gemaakt.

Nog snel even naar zijn kameraadjes van het 1e kleuterklasje gaan zien en daarna met hem al de attracties (springkasteel, draaimolen, eendjes vangen en radje draaien) afgedaan. Het was een geslaagd feestje alleszins. Zondag deden we dat nog eens over, maar zonder optreden voor hem weliswaar…

Link naar het filmpje van zijn optreden: http://www.youtube.com/watch?v=yCmJUY8cOgY

Dia1

 

Advertenties

2 gedachten over “schoolfeest -#Monschau -47 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s