niet meer zo flauw -#Monschau -45 dagen

Zoals gisteren geschreven…vanmorgen geen enkel excuus mogelijk om m’n snelheidstraining te skippen. Had nochtans wel het een en ander op de planning staan. Tegenwoordig zijn mijn vrije woensdagen drukker gevuld, dan sommige dagen op m’n werk. Zo moest vandaag de auto om 9u in de garage binnengebracht worden. Al enkele weken brandt er een lampje van de olie, maar is er niks mis met de olie. Een software-foutje (een auto is tegenwoordig meer elektronica dan mechaniek), valt onder de garantie. M’n garagist had een soort van software-patch gekregen via Hyundai-head-office, en dat kon dus nu geïnstalleerd worden. Helaas blijkt de patch niet geholpen te hebben. Het lichtje brandt nog steeds, het is een compleet mysterie. Dat wordt met brandend lampje dus naar Frankrijk rijden binnenkort, maar dixit onze garagist moeten we ons echt geen zorgen maken. Fingers crossed.

Soit, moest dus naar de garage, en da’s niet bij de deur. Bijgevolg Seppe al vroeg afgezet op school, in de voorbewaking. Dan tegen 9u naar de garage. Om half 10 was ik weer thuis, met een tank als vervangwagen (een Hyundai Santa Fé, zo’n jeep-model, voelde mezelf een überstoere chick). Rap loopplunje aangetrokken en gemaakt dat ik weer buiten was. Lopen! Een uur lang tempoloop à 10,5 km/u met 2 blokken van 15 minuten aan 11,5 km/u. Pfew. In het begin raakte ik wat moeilijk op dreef. Heel veel tegenwind, nog effe het loopje van gisteravond uit m’n benen schudden. Na 10 minuten was ik goed warmgelopen en vatte ik het eerste snelle blok aan. Dat ging lekker vlot aan gemiddeld 11,6 km/u, mooi op schema dus. Daarna weer tien minuutjes iets rustiger (heel braaf gemiddeld aan 10,5 km/u) en dan het volgende snelle blok van 15 minuten. Dat tweede blok ging gemiddeld aan 11,4 km/u, klein beetje trager dus, maar zat weer met een stuk stevige tegenwind, het zal wel wat meegespeeld hebben. Daarna nog uitgelopen tot ik na 62 minuten weer aan m’n deur stond. In totaal 11,2 km afgelegd. Gemiddelde hartslag klopte niet, blijkbaar zat m’n hartslagmeter niet zo best of was de sensor niet nat genoeg, want de waarden bleken totaal geflipt. Het gevoel primeert en dat zat opperbest alleszins.

Onderweg bijna ten val gekomen over een klein stom afgevallen takje. Voelde het tegen mijn been slaan, maar maakte er verder niks van. Toen ik thuiskwam, zag ik echter een bebloede kous en een sneetje van bijna 2 cm lengte in m’n onderbeen, net boven de binnenkant van m’n enkel. Oeps, dat twijgje had dus blijkbaar hard toegeslaan. In ’t vervolg maar iets voorzichtiger zijn…tenslotte nog amper 45 dagen te gaan voor Monschau…

runningmeme

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s