bloedgift -#Monschau -44 dagen

Voor alles is er een eerste keer, zoals bloed doneren. Ik had het al zo vaak overwogen, maar nooit kwam het ervan. Tot m’n werkgever besloot het Rode Kruis aan huis (allé, kantoor) te laten komen voor een bloedinzameling. Ik aarzelde geen seconde en schreef me in.  Vandaag was het dan zo ver. Wat een bloedserieuze onderneming hoort te zijn, was bij ons op het werk gewoon één gezellige boel. In totaal waren 110 mensen ingeschreven, dus het was een komen en gaan van mensen. Collega’s onder elkaar, de ene al wat zenuwachtiger dan de andere, grappige boel dus in die zaal. Toen ik moest gaan, kwam er wel net een collega terug die blijkbaar ter plekke was flauwgevallen en had overgegeven. Niet zo bemoedigend. Toen ik in het zaaltje zelf aankwam, lagen twee andere collega’s lijkbleek op het bed, de ene ook net flauwgevallen, de andere nog net niet. Aiai toch. Beetje twijfel maakte zich van me meester. Met z’n allen elkaar wat moed ingepraat en dan was het ineens mijn beurt. En voor ik het wist was het ook zo weer voorbij. Dat ging lekker snel! Ik voelde er niks van, kon zo weer recht komen zonder flauw te vallen. Dan nog flesje fruitsap en stukje cake gegeten en hops…weer aan het werk!

bloed

Ik vond het zo goed meevallen, dat ik direct ben gaan kijken op de website of er ook in m’n dorp af en toe bloedinzamelingen worden georganiseerd. Jep, toch wel een aantal keer per jaar blijkbaar, op een boogscheut van m’n deur. In september ga ik dus hier nog eens. En de kans zit er in dat deze winter het nog eens doorgaat op het werk ook.

Morgenvroeg training en dat ga ik, op aanraden van Tiny, wel iets rustiger aanpakken dan eigenlijk op m’n schema staat. Blijkbaar iets met rode bloedlichaampjes die weer wat op peil moeten komen en dat is het spul dat zorgt voor de zuurstoftoevoer naar m’n spieren… Maar heb wel zin in een lekker rustige training 🙂

Advertenties

2 gedachten over “bloedgift -#Monschau -44 dagen

  1. Hi Ruth,

    Sinds dit jaar ben ik ook weer bloeddonor, maar dan in Nederland. Net deze week was ik ook weer aan de beurt omdat ik het had uitgesteld tot na de marathon. Een hb van 9,2 dus het kan heel goed bij mij ondanks de flinke trainingen die ik doe. Ik ga de andere dag ook gewoon lopen, maar iets minder pittig en ik drink de eerste 2 dagen wat meer. Ik blogde er ook over
    http://djaktief.wordpress.com/2012/11/30/bloed-goed-geef-het-dan-ook-voor-runners/

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s