take it easy -#Monschau -43 dagen

Vandaag een dagje verlof. Laatste dag school voor kleine Seppe en dat is tegenwoordig geen hele dag meer, maar een halve. Om opvanggedoe uit de wereld te helpen, mezelf dan maar op een dagje recup getrakteerd. Handig wel, zo kon ik deze morgen al mijn training afwerken. Normaal gezien doe ik op vrijdag altijd een tempoloopje, maar dat had coach Tiny deze keer verboden, gelet op de bloeddonatie van gisteren. Een uurtje rustig lopen was het advies en dat vond ik helemaal niet erg.

Toch was ik superblij dat het lopen me gewoon weer heel lekker ging vanmorgen. De eerste honderden meters verliepen wat stroef, maar eenmaal mijn dieseltje in gang was geschoten, ging het rond de 10 km/u gemiddeld en dat tot het einde van de rit. Hartslag was wel een tikkeltje hoger dan anders, maar dat zal, gelet op de omstandigheden, wel normaal geweest zijn zeker?
Heerlijk uurtje gelopen. 9,7 km in 59,5 minuten, met een gemiddelde hartslag van 139.

easy-run

Deze namiddag met zoonlief dan naar de Runners Service getrokken. Voor alle zekerheid één van m’n paar loopschoenen (die met de meeste kilometers, zo’n 650 km) meegenomen voor nazicht. Wil geen farcen voorhebben, zoals vorig jaar op amper 3 weken voor m’n marathon, toen ik plots pijnlijke kuiten kreeg door m’n doorgelopen schoenen. Gelukkig kunnen ze nog mee, toch zeker nog tot en met Monschau, gezien ik wissel met andere loopschoenen en zo nu en dan trailschoenen. Daarna wordt het stilaan tijd om een nieuw paar te gaan inlopen.
Mezelf wel getrakteerd op nieuwe sokken en deze keer eens terug Falke gekozen als merk. Ooit had ik eens een paar, maar dat beviel me niet zo. Het model dat ik nu koos, ziet er wel solide en goed uit, dus toch nog maar eens de kans wagen. Direct twee paar genomen, want het is een beetje zielig in m’n kleerkast: geen enkele hele sok meer te vinden. Ze hebben allemaal wel gaten, of zijn gerafeld. Sommige paren zijn dan ook al wel 5 tot 8 jaar oud hoor… ’t Werd dus hoog tijd voor vernieuwing. Als deze Falkes me bevalt, wordt dat eens een voorraadje inslaan.

 

Advertenties

Een gedachte over “take it easy -#Monschau -43 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s