geen weggevertje -#Monschau -41 dagen

Eerst even de Running On Team-leden Thierry en Michael een ongelooflijk dikke proficiat wensen met hun prestatie op de Mont Blanc-marathon. Allebei de finish gehaald, Thierry in nog geen 8 uur, Michael in ongeveer 9 uur. Ferm gedaan mannen!

Zelf liep ik vanmorgen een trage duurloop van 2,5 uur. Had er enorm veel zin in, ook al was de wekker effe serieuze stoorzender, toen ik nog diep lag te slapen. Met echter nog een drukke middag en namiddag voor de boeg, moest ik wel vroeg op pad. Gisteravond waren we nog met 4 vrienden gaan eten. In een steakrestaurant pal naast de terreinen van Rock Werchter. Gelukkig is Rock Werchter pas volgende week, of we waren er niet geraakt. De steak smaakte heerlijk, de frietjes erbij ook en de dame blanche met slagroom was helemaal goddelijk.

Natuurlijk werd ik er vanmorgen keihard voor afgestraft. Na enkele kilometers rustig joggen begon ik steken in m’n maag te krijgen. Pijnlijk! Diep in- en uitademen hielp niet veel. Gewoon doorbijten dus. Manmanman, het werd afzien tot en met. Af en toe ebde de maagpijn wel wat weg, om daarna weer keihard terug te komen. Aan m’n ontbijt kon het niet liggen, want dat was gewoon hetgeen ik anders ook voor m’n lange duurloop eet. Dus het moest wel de overdaad van gisteren nog zijn.

Ik probeerde vandaag ook eens een ander parcours uit. Naar de Dijle, via ons buurdorp Hever, maar in plaats van rechtsaf richting Rijmenam dan te lopen, sloeg ik linksaf het (onverharde) Dijlepad op en liep richting Muizen. Aan Muizen even overgestoken en nog een stukje verder langs de Dijle, tot aan het Mechels Broek. Daar even het natuurpad gevolgd, dat door de dichte begroeiing meer een oerwoud was om door te lopen. Zalig! Het natuurpad slingert zo’n 2 km doorheen het natuurgebied en toen kwam ik in een woonwijk terecht. Ik wist even totaal niet waar ik was en m’n oriëntatie liet precies ook een beetje te wensen over. Na vruchteloos wat straten doorgelopen te hebben, die naar alle kanten leken te slingeren, wist ik echt niet meer of ik nu rechts of links moest om weer aan de Dijle te geraken. Gelukkig zag ik een wandelaar en dan toch maar even hulp gevraagd. Hij wees me weer in de juiste richting en dan zag ik de straat waar loopmaatje Gert woont. Oef, vandaar wist ik in ieder geval weer m’n weg naar de Dijle, zo’n 2 km verderop. Terug het Dijlepad op, dat ik dan weer richting Hever aflegde, maar dan nog verder gelopen tot Rijmenam en via Rijmenam weer langsheen Boortmeerbeek-bos huiswaarts.

training 30 juniDie laatste kilometers was de maagpijn echt niet meer te harden en kreeg ik braakneigingen. Dat wou ik absoluut vermijden, want door over te geven, riskeer je ook weer een bloeddruk-val (gezien de geleverde inspanning van de voorbije 2 uur) en dus flauwvallen. Tempo dus getemperd, proberen wat water te drinken (wat lukte) en rustig naar huis gejogd. Na 23,7 km was ik thuis, had er 2u31 over gedaan, dus superslecht was dat zeker niet, gelet op de omstandigheden. Maar ‘k was blij dat ik ervan af was.
De komende weken dus geen te zware etentjes meer vlak voor een lange training. Lesje weeral geleerd.

De komende week volgt er maar één korte training en dan vrijdagnamiddag een 3-uursloop. Overweeg om nu echt eens naar Rock Werchter te lopen, op zo’n 11 km van m’n deur en daar even al lopend wat sfeer op te snuiven langs de baan. Nog wel wat twijfel, want ik vrees dat het een pokkesaai parcours is om tot daar te geraken en het zicht wil ook wel wat onderweg natuurlijk.

SONY DSC

Advertenties

Een gedachte over “geen weggevertje -#Monschau -41 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s