Grasheidetocht 30 km – #Monschau -20 dagen

Zaterdag terugkomen uit verlof en zondagmorgen al vroeg uit de veren voor een 30 km…dat heb je met een marathontraining natuurlijk. Ik koos een wandeltocht uit om die voorlaatste lange duurloop af te leggen. Geen risico op verdwalen, maar vooral een aantal rustposten onderweg om mezelf te verfrissen tegen de verzengende hitte die werd voorspeld.

De Grasheidetocht had als startplaats Putte-Grasheide, vandaar de naam. De website beloofde veel goeds: zo veel mogelijk bos, park en weilanden als parcours. Dat zag ik natuurlijk wel zitten. Jammer genoeg was het startuur pas voorzien vanaf 8u, met dit warme weer was een half uurtje vroeger wel welkom geweest.

Om klokslag 8u kwam ik aangereden in Grasheide, maar vond ik al geen parkeerplaats meer. Een foutje van de organisatie toch wel…een grote wandeltocht organiseren en geen parkeerplaats voorzien. Mezelf wreed illegaal in een woonwijk geparkeerd en me gauw gaan inschrijven. Met de warmte was ik blijkbaar niet de enige die vroeg wou starten, ik was al de 250e of zo. Om kwart na 8 kon ik dan eindelijk van start. Algauw bleek de organisatie de belofte van mooie paadjes na te komen: het ging al snel door een veld, een park én een bos! Cool. Ik genoot intens. Had zelfs m’n Ipod nog niet op, ik wou het echt wel eens proberen zo zonder muziek. Had dat ding wel bij hoor, voor als het wat zwaar zou worden (en na 1,5 uur ging ie dan ook wel op, toen de hitte begon toe te slaan).

Het parcours bestond uit 4 lussen waarbij de eerste 3 telkens uitkwamen op een rustpost in Keerbergen. Het eerste stuk bedroeg net geen 10 km en toen was die rustpost echt wel welkom. Toiletbezoekje en petje onder water steken om mezelf wat te verfrissen en dan op naar het volgend stuk. Dat was een lusje van zo’n 5 km, o.m. met een stukje langs de Dijle. Het derde stuk bestond dan weer uit een dikke 9 km en daar kreeg ik te maken met een serieus emo-moment. Na ongeveer 8 km liepen we de “Spuibeekweg” in Keerbergen in. Laat dat nu net dé straat zijn waar ik mijn eerste levensjaren, van 0 tot 6 jaar doorbracht. Ik herkende alle huizen nog, alleen is mijn eigen huis van toen grondig herdaan (de gevelsteen is helemaal gewit, terwijl we zelf vroeger de rode bakstenen kleur hadden). Ook het huis van m’n buurmeisje Erika en vooral hun voortuin, is grondig herdaan door de nieuwe bewoners. Prompt kwamen allerlei herinneringen van toen weer boven en liep ik zowaar te huilen. Ik heb er nochtans alleen maar goeie herinneringen aan hoor. Doordat ik zo in gedachten verzonken was geraakt, miste ik wel een pijl en liep ik dus verkeerd. Maar geen nood, daar kende ik m’n weg (ook al was het zo lang geleden). Op 25 km stond ik dus weer aan de rustpost. Nog 5 km te gaan, de organisatie voorzag nog een 5,5 km. Ik had sowieso besloten van op 30 km te stoppen en het resterende stuk uit te wandelen. Die laatste 5 km waren zwaar. Vooral de laatste 2 km stond ik echt op begeven. De temperatuur was opgelopen tot 28°C, ik kreeg nog amper lucht binnen leek het wel en m’n camelbak (die ik met 1,5 liter water had gevuld) was ei zo na leeg. Rustig uitlopen dus en op exact 30 km stopte ik m’n stopwatch. 3u09 had ik erover gedaan, zeker niet slecht.

Alleszins een mooie afwisselende tocht, een plezier om te lopen. Ben echter vooral content dat ik weer een 30’er heb afgewerkt. Nog één lange stevige training te gaan a.s. zondag en voor de rest alleen maar korte rustige duurloopjes. Laat Monschau maar komen!

runnerific

Advertenties

Een gedachte over “Grasheidetocht 30 km – #Monschau -20 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s