vacance in France (I) -#Monschau -19 dagen

Zoals ik al eerder schreef, hebben we een heerlijke vakantie in Bretagne achter de rug. Onze uitvalsbasis was een camping net buiten het centrum van Saint-Malo. We verbleven in een zeer fijne stacaravan op Camping La Ville Huchet. Die stacaravan was DSC00892dik in orde: living met open keuken, twee slaapkamers, een aparte wc en een klein badkamertje met een supergoeie douche. Mooi modern ingericht, met alles wat we nodig hadden. Daarbij ook nog een terras, waar we natuurlijk dagelijks op aten, genietend van het mooie weer. De camping zelf was ook de moeite: ruim buitenzwembad met 5 glijbanen, daarbij nog een binnengedeelte met jacuzzi’s, een peuterbadje (met glijbaan). Daarnaast nog ne minigolf, een springkasteel, een speeltuin en een ruime bar en crèperie. Elke ochtend leverde de bakker versgebakken croissants, koffiekoeken, stokbroden en gewone broden. We hadden maar gewoon onze bestelling dagelijks door te geven, handig!

Saint-Malo centrum was dus vlakbij. Een kort ritje naar een parking, vanwaaruit je een gratis pendelbus kon nemen die je tot vlakbij de toegang tot intra-muros (het oude omwalde stadsgedeelte) bracht. Ook weer goed gezien, zo hou je toch wat verkeer weg van die buurt. Die parking en shuttle wordt ook al van ver aangekondigd en goed bewegwijzerd, je kan ze niet missen.
Saint-Malo Intra Muros is supergezellig. Smalle steegjes, veel kleine restaurantjes en winkeltjes. Via enkele trappen kan je dan de omwalling op en zo eigenlijk de oude stadDSC00972 rondwandelen. Het zicht op de baai en zee is knap en niet zo alledaags als bij ons. Kleine DSC00981eilandjes met forten op gebouwd, een soort van zwembad dat in het strand is ingegraven (bij vloed, verdwijnt dat zwembad dus letterlijk in de zee en blijft enkel het springplatform nog zichtbaar), en natuurlijk heb je ook het zicht op de stad aan de overkant van de rivier (de Rance): Dinart. Ik kon wel blijven genieten van het uitzicht vanop de omwalling.

Uiteindelijk bezochten we de oude binnenstad 3 keer. De tweede keer was dit om een speciale reden: de Tour de France arriveerde in Saint-Malo op 9 juli. We hadden al wel eens eerder een doortocht van de Tour meegemaakt, toen Seppe amper een maand oud was passeerde de tocht door Mechelen en gingen we het circus ook live bekijken. Nu was het een aankomst. Toch nog wat specialer. Heel het media-dorp stond aan de haven opgesteld, de finishboog natuurlijk, het podium en wat zo meer. Een gezellig sfeertje al vanaf ’s middags, ook al werd de karavaan (de stoet die voorafgaat) pas tegen 15u30 verwacht. Nadat we een verkennende wandeling hadden gedaan, zijn we toch maar eerst een lunchke gaan doen en nog wat in de oude stad gaan rondwandelen. Rond half 3 werd het dan zoeken naar een goed plaatske tussen de massa. Dat vonden we aan het 400 m-punt. Het bord (waarop “400” staat dus), stond op een verhoog en daar kon ik nog een plaatsje op bemachtigen. Gezien ik ieniemienie ben, geen overbodige luxe zo in die massa. Een tweede voordeel van dat plaatske, was dat het vlak aan een trap naar het strand lag. Zo kon ventje nog wat met Seppe het strand op en een beetje later ik dan (om toch maar ons plekje aan dat bord te behouden). Want toegegeven: voor een 3-jarige is zo uren wachten ook geen lolletje, het strand bood soelaas. Na lang wachten in de hitte, kwam dan eindelijk de karavaan, altijd lollig. En dan rond 17u40 kwamen eindelijk de renners…zoef! En voorbij waren ze. Met de fotocamera toch Froome en de man in de bolletjestrui te pakken gekregen en er staat ook een groene trui op, maar is niet zo duidelijk dat het het groen van Sagan was 😉 Maar die bekende truitjes zagen we dus achteraf pas op foto, want ze passeren toch zo snel hé. Ik herkende live geen kat. En nadien bleek ook dat we beter op 300 meter waren gaan staan, want daar heeft Cavendish een andere tegen de vlakte geholpen. Daar hebben we dus 100 meter verderop totaal niets van gemerkt, in die massa volk.
Soit, het was best lollig om mee te maken, maar denk dat we het na 2 x nu wel voor bekeken houden naar volgende edities toe. Het lange wachten om dan in een paar flitsseconden de renners te zien passeren…er zijn dan toch nog iets leukere dingen te beleven 🙂

voor de liefhebber: laat maar weten welke renners, naast Froome, hier nu juist allemaal opstaan!

DSC01228

DSC01224 DSCN0239

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s