de weg vinden -#Monschau -18 dagen

Net zoals Tiny, zal je mij niet zo gauw horen klagen over dit warme weer. Oké, het is warm en ik slaap wat slechter door de hitte in de slaapkamer. Maar daar staat veel positiefs tegenover: het zonnetje schijnt en geeft mij energie, mensen zijn veel beter gezind, ik kan mijn leukste zomerspulletjes aantrekken en het leven speelt zich buiten af na al die maanden binnen te zitten. Geef mij dus maar de zomer, en dat het dan eens wat té heet is, dat neem ik er dan maar bij.

Het weerhoudt me alleszins niet om te gaan trainen. Wel wat zoeken naar een geschikt moment, want het leek me wel evident dat ik gisteren niet onder de middag zou gaan lopen bij 34°C. Toch niet als er ook de optie is van ’s avonds te gaan lopen als het al een paar graden koeler is. Gisteren trok ik er pas om 20u15 op uit en de temperatuur voelde aangenaam warm aan. Ondanks dat ik maar een klein toertje zou doen (een goeie 45 min) nam ik toch mijn handheld mee met een half litertje water. Het werd een heerlijk relaxed herstelloopje van 7,8 km in een kleine 49 minuten. Gemiddelde hartslag was 135, dus echt veel last van de warmte had ik niet.

Ik vertrok wel met een missie: de navigatiefunctie van de Suunto uittesten. A.s. zondag loop ik in heel fijn gezelschap de Intense H-Trail Challenge. Een trail over 32 km, met zo’n 1200 hoogtemeters. Geen georganiseerde trail in de zin dat er pijltjes uithangen om je de weg te wijzen. Bedoeling is van zelf de weg te vinden, maar je kan wel een gpx-bestand downloaden en meenemen op gps als hulpmiddel. De Suunto kan zo’n gpx-bestanden inlezen, maar het was dus de vraag hoe dat dan juist in zijn werk gaat. Gelukkig vond ik op de blog van Martine een hele duidelijke handleiding terug en ik was er op een wip mee vertrokken. Zelf een testroute in Boortmeerbeek uitgetekend in Movescount, deze op de Suunto ingelezen en gisteren dan met behulp van de navigatiefunctie die route gelopen. Had er express één stukje weg ingestoken dat ik voordien nog nooit gelopen had, want ja…anders is ’t natuurlijk wel gemakkelijk om te volgen, als je de hele weg al kent.
Het navigatiedeel van Suunto bestaat uit 3 schermen: ééntje met de gehele map (heb je zo goed als niks aan, tenzij het een hele korte route is), ééntje met telkens een stukje route van zo’n 500 m (gewoon een lijn waar een pijltje op beweegt -> doel = het pijltje op de lijn houden, dan loop je juist) en dan een derde dat je van waypoint tot waypoint brengt met indicatie van de nog te lopen afstand tot de volgende waypoint en een pijltje dat de richting van afslaan aangeeft. Dit laatste scherm zal ik zondag niet kunnen gebruiken, want het gpx-bestand bevat geen waypoints. Zondag zal dus schermpje nummer 2 gebruikt worden…pijltje op de lijn houden! Dat dat goed werkt, kon ik gisteren al ervaren, maar hoe dat zondag in de bossen zal verlopen, is nog de vraag. Gelukkig zal Kristof ook nog een wandelgps en stafkaarten meenemen, om het risico op verdwalen zo klein mogelijk te houden! Heb er zin in!

shutterstock_111970076zon, mooie natuur, fijn gezelschap…dat wordt zondag een leuk dagje. 

Advertenties

Een gedachte over “de weg vinden -#Monschau -18 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s