Vacance in France (II) -#Monschau -17 dagen

Tijdens onze twee weken in Saint-Malo, beperkten we ons uiteraard niet tot dat stadje alleen. Er is wel ‘t één en ‘t ander te zien in Bretagne. Zo ligt Saint-Malo aan de monding van de rivier de Rance. Die laatste kilometers van de Rance zijn een waar genot voor het oog. De monding herbergt kleine eilandjes, stranden en mooie natuur.

DSC00916

Het loont absoluut de moeite om een dorpje aan de Rance te bezoeken. Zo bezochten wij Saint-Suliac, een superschattig dorpje, gebouwd rond de kerktoren (en mini-kerkhofje), maar ook met een dijk en mini-strandje. Net toen we er waren, was er een soort van kunstenfestival dat zorgde voor extra gezelligheid. Heerlijk wandelen was het daar.

DSC00925DSC00935DSC00952

Een 30-tal kilometer landinwaarts ligt het middeleeuwse stadje Dinan. Ook hier is de Rance prominent aanwezig, zij het nog in een heel wat “smallere” vorm, enkele kilometers voorbij Dinan begint ze te verbreden. De stad ligt op een plateau boven de rivier. Aan de rivier zelf is een oud authentiek haventje, maar het vergt vandaar een stevige klim om tot in het oude stadscentrum te geraken. Dat oude centrum is volledig omwald. De omwalling (ong 3 km) kan volledig afgestapt worden. Een deeltje hebben we gedaan, maar door de vele trappen, bleek dit voor onze kleine kapoen nogal zwaar (en met de buggy was het helemaal niet evident). Overal van op de omwalling heb je spectaculaire zichten op het centrum, de Rance en de weide omgeving. Het centrum zelf is een wirwar van kleine smalle straatjes. Straatmuzikanten her en der fleurden de boel op, winkeltjes stallen kleurrijke koopwaar (kledij, juwelen) uit… een plezier om in rond te dwalen. Er is uiteraard ook een kasteel, dat tot op de top kan beklommen worden (zodat je nog een weidser uitzicht hebt). En er was een toertistentreintje dat we genomen hebben, omdat dat helemaal tot beneden in het haventje ging en ook weer naar boven (soms maakten we het ons wel makkelijk). Dinan is een absolute aanrader voor een dagtripje of zelfs langer!

DSC01841DSC01863DSC01879

En dan is er natuurlijk nog Dinard. De stad aan de overkant van ‘t water, als je in Saint-Malo rondloopt. Kwestie van de brug over de Rance over te rijden en je arriveert in Dinard. Ook deze stad is een waar genoegen om te verkennen. Vooral de wandelweg aan de rivier is super om doen, met vanuit elke hoek een prachtig zicht op de baai, op Saint-Malo, op de bootjes. Er zijn diverse grote stranden in Dinard, waar een gezellige sfeer heerst. De binnenstad zelf hebben we niet zo verkend, want we waren er op de Franse feestdag (en mijn verjaardag). Alles was toch potdicht en wandelen langs het water was gewoon veel leuker natuurlijk. Wat vooral opvalt in Dinard zijn de ongelooflijk mooie statige belle-époque-villa’s met zicht op zee. Oooooh, wat zou ik graag in zo’n huis wonen! We stonden er met open mond naar te staren.
Vanuit Dinard kan je trouwens een veerbootje nemen naar Saint-Malo en vice versa. Er vertrekt ook een boot naar Dinan, maar da’s wel 2,5 uur varen (en dan moet je nog terug ook natuurlijk).

DSC01631DSC01640DSC01659

Allemaal de moeite dus, maar daar is het zeker niet bij gebleven. Over een paar dagen weer een vervolgje Smile

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s