afbouwen -#Monschau -16 dagen

Stilaan begint mijn schema wat luchtiger te worden. De tapering voor de marathon is aan het inzetten. A.s. zondag nog een laatste krachtinspanning van enkele uurtjes en dan wordt het helemaal rustig. Deze week voelde het alleszins al heel relaxed aan. Slechts 2 trainingen op het programma: dinsdag dat korte herstelloopje en vandaag een uurtje rustig joggen. Met deze warme temperaturen geen overbodige luxe. Tempowerk zou wat van het goeie teveel zijn. Ik weet wel dat ik gerust nog een derde training mag inlassen, maar zoon, man en huis slorpten mijn karige vrije tijd op zodat het er niet van gekomen is.

Vandaag dus dat uurtje rustig joggen. Na enkele weken afwezigheid trok ik nog eens naar de loopgroep achter de hoek. Het leek me wel leuk om nog eens in gezelschap te lopen, maar ik vreesde wel dat de opkomst nogal tegen zou vallen. Te warm weer, vakantie, … dus voor alle zekerheid Ipod mee om voor de nodige afleiding te zorgen. Het leek er om 19u30 inderdaad op dat ik toch alleen zou moeten lopen. 5 vrolijke dames waren er opgedaagd, allemaal dappere meiden die dit jaar de start to run meededen en een gemiddeld tempo van zo’n 7 à 8 km/u lopen. Iets te traag voor mij. Eén van hen wist te melden dat mijn vaste compagnons naar een wedstrijd in Baal waren getrokken. Aha. Net toen ik m’n oortjes van de Ipod instak, kwam er echter nog een man aangejogd, die ik nog niet eerder had gezien. Ik zag even een bezorgde blik, hij had precies ook door dat de opkomst echt wel heel laag lag. Hem snel even gevraagd hoe lang en hoe snel hij wou lopen en alles was blijkbaar goed. Dus samen op pad. Snel even al joggend kennis gemaakt en wat volgde was een uurtje gezellig kleppen terwijl de kilometers onder ons voeten doorschoven. De warmte speelde ons slechts een beetje parten (ik merkte het vooral aan m’n hartslag, maar dat kan ook aan al dat babbelen gelegen hebben) en af en toe kregen we een druppeltje over ons heen (dat mochten er gerust zelfs meer zijn). Toch grappig dat je zelfs met een volslagen onbekende een uur kan volkletsen als je dat al lopend doet. Het onderwerp is sowieso dat lopen natuurlijk, maar op den duur ging het over andere bezigheden ook en dat uur was dus zo volgelopen. Na 62 minuutjes stond ik weer aan m’n deur, goed voor 9,7 km.  Heerlijke training!

Morgen dagje rust en dan zondag…afzien! (en genieten)

shutterstock_134141126

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s