het kort af -#Monschau -7 dagen

Nog exact één week te gaan voor de marathon en de symptomen van P.M.S. beginnen serieus toe te slaan. Zenuwen beginnen wat te komen, allerlei scenario’s gaan door m’n hoofd. Nochtans is dit al m’n 7e marathon. Ik ken nog zo ééntje die er al bijna 100 heeft opzitten en met hetzelfde fenomeen te kampen heeft. Die marathon blijft toch iets magisch voor velen, of je er nu ééntje of al 100 achter de rug hebt. Vermoedelijk zal enkel een ultraloper nu zoiets hebben van, “nou en?”.

Vandaag mijn laatste “lange” duurloop, als je 1,5 uur tenminste nog als “lang” kan bestempelen wanneer je de weken ervoor steeds voor meer dan 2 uur en zelfs 3 uur de deur uit was op zondag. Slechts 1,5 uur dus, wat als grote voordeel heeft dat ik eens niet om 8 uur de deur uit moest, om dan voor de middag weer thuis te zijn. Lekker uitslapen, yes! Pas om 10u kon ik vertrekken (moest effe wachten tot manlief ook uit zijn bed gesukkeld was), dus toch wel wat drinken meegenomen. Dat zonnetje brandde al fel, maar qua temperatuur vond ik het wel goed meevallen.

Vandaag test van marathon-outfit en accessoires. Shortje en topje dat ik wil aandoen a.s. zondag dus aangedaan, materiaal dat ik de voorbije lange trainingen al veel gedragen heb, dus dat zit wel snor. Nu ook de Spibelt mee, waar een 5-tal Squeezy’s in passen. Meer gaat ook wel, maar dan wordt het een lomp ding dat rond m’n heup hangt. M’n short heeft echter handige zakjes, in elk zakje kon ik probleemloos nog twee Squeezy’s kwijt. Toch handig van dat op voorhand eens te testen, ook al lopend natuurlijk. Stel dat dat hindert.
Voorts gaat enkel dan nog een mp3-speler mee, die hang ik rond m’n arm. Normaal loop ik wedstrijden altijd zonder muziek, maar op deze lange afstand is wat muzikale afleiding misschien wel welkom. Vorig jaar liep ik de marathon van Zeeland zonder, en had ik het toch wel effe lastig op de lange afsluitdijk aan Neeltje Jans. Dit jaar gaat ie dus mee, of ik hem gebruik, zie ik nog wel.

De training zelf verliep zoals het moest, maar m’n hartslag had wel wat te lijden onder de zenuwen. Elke keer dat ik dacht aan volgende week, ging m’n hartslag met 5 à 10 slagen omhoog. Wat het mentale al niet teweeg kan brengen.
Komende week nog twee keer wat loslopen en dan…er vollen bak voor gaan ja!

shutterstock_134140550

Advertenties

3 gedachten over “het kort af -#Monschau -7 dagen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s