vertaalfoutjes -#Monschau -5 dagen

Tegenwoordig surf ik op het internet met Google Chrome, nadat Firefox geregeld m’n laptop liet vastlopen. Een handige feature op Chrome is de automatische vertaalfunctie. Sites die niet in m’n standaardtaal zijn opgesteld, kan ik automatisch volledig laten vertalen met één klikje. Gezien de site van de Monschau Marathon in het Duits is en ik deze taal niet meer zo machtig ben als 15 jaar geleden (toen ik heel goed Duits kon, voor m’n eerste job had ik dat veel nodig), opteerde ik dus eens voor de vertaalfunctie. Het resultaat is h i l a r i s c h.

Wat moet ik bv. al uit de eerste zin opmaken: verzamelen in een concentratiekamp? En dan stapvoets tot aan een lanceerplaats (worden we met een raket afgeschoten)? Voor ieders plezier, hieronder de tekst. Ik kan er alleszins wel enigszins uit opmaken dat het parcours ferm de moeite zal zijn!

De start line-up is om 7:50 uur op het dorpsplein in concentratiekampen, waar de registratie, het veranderen en nog veel meer is te vinden. Dus elke deelnemer en elke deelnemer de loop van opgeloste en ontspannen termen en ervaren, alle deelnemers gaan stapvoets samen tot de lanceerplaats, dat is ongeveer 300 meter.

Tot km 7.5 (houten brug over de rivier de Rur) de route is meestal glooiend. Over Goede Stillbusch leidt de route naar beneden in de romantische pittoreske Monschau. Na de houten brug over de rivier de Rur lopers verwacht stijging van de eerste harde (ongeveer 300m). Onmiddellijk daarna, zullen de deelnemers genieten van het prachtige uitzicht over de diepe Roer en de beboste heuvels.In het kleine dorpje Widdau juichen de eerste “fans” en de bemoedigende gejuich van de plaatselijke bewoners. De volgende voorziet verder Rohrener bos landschap. Het is het rustige platteland om hun schoonheid en herhaaldelijk bood een adembenemend uitzicht te genieten. In Hölderbachtal de lopers ervaren de meest krachtige helling van de lijn (tussen KM 12 en 14). Minder ervaren deelnemers moeten een wandeling pauze nemen. Dit zal een positieve invloed hebben op de rest van de weg. De MONSCHAU MARATHON is immers niet aangepakt vanwege een persoonlijk record, maar is een goede training draaien of als een natuurlijke ervaring worden beschouwd. Het is zeker nuttig om de indrukken echt laten, in plaats van overweldigen het lichaam. De grote eten vastgesteld op KM 14 is dan weer nieuwe frisse kracht. Bij KM 19, wordt de hoogte bereikt (ongeveer 500m), waar een prettige koele wind heerst meestal.

Op Brather yard (B258, KM 21) het moeilijkste gedeelte is voorbij en wie heeft de goede krachten verdeeld, de tweede Half een kortere looptijd. Veel kijkers (supervisor, locals, enz.) kunt u hier vinden op Brather erf, het geweldige eten stopt, aan te moedigen, te ondersteunen, te beheren “geheim water”. De daaropvolgende natuurreservaat “Fuhrtsbachtalbachtal” is weer een lust voor het oog, een natuurbelevenis van het natuurpark Noord-Eifel.

Goede Heistert (Pensioen-en restaurant bij km 26,5) is een ander hoogtepunt in MONSCHAU MARATHON, een bestaansminimum basis met enthousiaste toeschouwers. Vanaf € 28 (lokaal Begin Kalterherberg) benadrukken de motivatie voor hardlopers begint. De hele plaats is gemotiveerd, oma, opa en de kinderen doen hun uiterste best om het versterken van de wandelaars en lopers aan te moedigen (drankjes van alle soorten – Gartensprühanlagen voor de koeling, etc.). Veel atleten of sporter hier ooit heeft geproefd een echte Koude Herberger Els en versterkt het. Te lopen door deze plek is heel leuk, want de weg is altijd een lichte helling. Zodat alle deelnemers beter kan waarnemen (Eifeldom KM 30.2).

Na de schaduwrijke Rurtal, de stenen brug, Goede Reichenstein en het viaduct is gebeurd wacht in het hotel Leyloch een waterniveau.

Vrij verkeer (zoals bijna overal in de marathon afstand) is het dan later aan de oostelijke rand van Mützenich onder schaduwrijke bomen langs. Hier het parcours biedt een fantastisch uitzicht op de achterste Monschau land. De laatste officiële voedseltribune werd naar voren gebracht door ongeveer 150m, zal je hem nu vinden direct achter de ‘Honey tent “.

Eenmaal bij KM 39.1 Hotel Bellevue is gebeurd, je naar beneden gaan naar Rochus molen en Troisdorf vijver, alleen voor de laatste klim (41 km), de knie met ongeveer 200m. De Konzener kerk wordt dan gezien en het doel is zeer dichtbij.

Elke deelnemer zal enthousiast worden begroet met attributie over sprekers en nu het tweede deel van de marathon, de marathon dorpsfeest met oude vrienden, kennissen, metgezellen en de dorpelingen van concentratie begint. Het is aan rust vinden gemakkelijk in het gezelschap van Monschau Marathon familie. De ervaring van de natuur MONSCHAU MARATHON eindigt niet bij de finish, wordt deze aangevuld met de unieke interactie achteraf.

(bron: http://www.monschau-marathon.de)

shutterstock_36227341

Advertenties

5 gedachten over “vertaalfoutjes -#Monschau -5 dagen

  1. En of het parcours de moeite is… ik heb vorig week het stuk vanaf 5,5 tot 15,5 km gelopen, met die fameuze helling erin. Ja wadde! Ik hoor dus bij die minder ervaren deelnemers die een wandelpauze moet nemen. Hopelijk gaat het zondag ietjes vlotter.

  2. ivm Marathon Mont-Blanc: u niet blind staren op mijn tijd. Na Steenbergen ging het serieus bergaf met de conditie. Ik vond de 3 marathons in Jurasic Coast zwaarder, maar had daar toch betere tijden.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s