slechte generale -#Monschau -3 dagen

Een slechte generale maakt een goeie première. Het is bij mij ook al waarheid gebleken en laat ons hopen dat het nu ook weer van dattem is. Dinsdag had ik nog een goeie training. 10,2 km losgelopen aan een kleine 10 km/u, ging prima. Vandaag ging het wat minder. Afgelopen nacht voelde ik me niet zo lekker, wat last van maag en darmen. Talloze schietgebedjes, een portie Enterol (darmen) en Motilium (maag) ingenomen, nog wat vingertjes gekruist en oef…het zette niet door. Vandaag vlot mijn koolhydratendrank (Carbolode) binnengekregen en ook al de rest van normale voeding kunnen binnenhouden. Maar dan moest ik nog gaan lopen natuurlijk. Een 45 minuutjes loslopen, als allerlaatste training voor zondag. Het werd weer zo’n loopje tussen de soep en de patatten, zoals ze hier zeggen. Ventje om 16u40 thuis van zijn werk en ik stond al aan de deur te wachten in looptenue. Rap kusje gegeven en weg was ik, om een dikke 50 minuten later weer thuis te zijn. Douchke, eten, even babbelen en ventje was weer weg (niet voor ’t werk, de man mag ook een hobby hebben hé).  Zo gaat dat soms in een huishouden, gelukkig niet elke avond.

Maar die training dus. Tja, die liep niet zo vlot als ik hoopte. Beetje last van flanellen benen en een weke maag die grommelde (kan ook aan het uur gelegen hebben, zo 4 uur na het middageten). Maar ook m’n Suunto had grrrr-kuren. Satellietproblemen alleszins, want de ene moment liep ik aan 13 km/u en de volgende aan 9 km/u. Maar ook m’n hartslagwaarden piekten naar alle kanten. Dat zal wel aan mij gelegen hebben, de band niet nat genoeg gemaakt.
Ik verdacht het vliegverkeer in Antwerpen (luchthaven Deurne) er al van dat dat storing geeft op de satellietontvangst wanneer ik onder m’n middagpauze ga trainen in de Antwerpse parken. Wel, sinds dit weekend vliegen de grote kleppers die op Zaventem moeten landen ook over onze gemeente. Een jaarlijks weerkerend fenomeen, omdat ze in Zaventem in augustus de grote landingsbaan sluiten voor onderhoud. Het gros van de vliegtuigen wordt omgeleid en vliegen langs onze achtertuin. Niet veel last van hoor en onze Seppe vindt het geweldig. Maar Suunto heeft plots dus ook wat kuren met de satellietontvangst blijkbaar. Zou het kunnen?
Ach ja. De gelopen afstand heb ik achteraf eventjes nagemeten in de route planner van Movescount en die klopte wel. 8,4 km en dat in 49,5 min. Dus eigenlijk nog redelijk snel gelopen, ondanks de flanellen benen en het blah-gevoel.

Laat het dus maar een goeie première worden zondag. Nog drie nachtjes slapen…

shutterstock_103383050

Advertenties

4 gedachten over “slechte generale -#Monschau -3 dagen

  1. je zal het ginds wel goed doen , wat gezonde stress steekt wel altijd op . Eens het startschot gegeven is word het wellicht genieten , veel succes !!!!!

  2. Hi Ruth,

    Heel veel succes en plezier zondag. Ik heb net je blogs weer eens even bijgelezen na mijn vakantie. Je hebt veel moois gezien en gefotografeerd. Je verhaal over PMS is erg herkenbaar. Ik kijk uit naar je blog over Monschau. Zondag ga ik naar de Zeeuwse trainingsloop, terwijl ik er eigenlijk niet genoeg getraind voor ben omdat ik in de vakantie weinig heb gelopen. Ik ben heel benieuwd hoe het afloopt. Jij bent in ieder geval heel goed voorbereid.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s