bijna hersteld

Vanmorgen er speciaal voor opgestaan: dat toerke lopen. Niet supervroeg, ’t is vakantie voor iets (helaas wel m’n laatste vakantiedag vandaag, met enkel dan nog het weekend te gaan). De ventjes lagen nog te snorren toen ik om kwart na 8 of zo de deur achter me dichttrok. Had er echt wel zin in, na 4 lopeloze dagen. Ook wel een beetje bang: gaan die benen willen meewerken of niet? Gelukkig viel het mee. Rustig vertrokken en geen al te zotte dingen gedaan. Ik liep niet zo dartel als een jong veulentje, maar nu ook niet meer als een oud vrouwtje. Hier en daar nog een dwarsliggend spiertje en na zo’n 45 minuten voelde ik wat vermoeidheid opkomen. Tegen dan was ik weer bijna thuis, dus rustig uitgebold. Na 8,4 km stond ik weer thuis, goed voor 52 minuten loopplezier.

Ondertussen druk bezig met een najaarsplanning en die begint er mooi en spannend uit te zien. Nu alleen het gezinnetje nog overtuigen, want er staan wel weer wat “wedstrijden” op de planning. Terwijl ik altijd maar beloof dat het na die of die wedstrijd wel even wat zal stilvallen op dat vlak, héhé. Tja, het moet maar niet zo plezant zijn hé! 

shutterstock_60546718

Advertenties

3 gedachten over “bijna hersteld

 1. Hi Ruth,

  Na een marathon doe ik het een maand kalmer aan.Na een halve twee weken en na een km een week. Dat bevalt mij goed. Zo werk ik me niet over de kop. Hoe doe jij dat?

  groetjes,

  Dorothé

  1. Hoi Dorothé, ik neem ook voldoende pauze nu. Toch een 6-tal weken eer er weer een stevige trailrun op de planning staat (die ik als training loop). Nu de eerste twee weken gaat het extreem rustig aan en dan pik ik mijn gewoon trainingsregime weer op (op schema van Tiny). Volgende week zondag loop ik wel een lokale jogging mee, met vrienden. Maar da’s ook rustig aan, voor de fun en niet voor tempo.
   Na die zware trainingsperiode en de marathon zelf, is rust wel eens welgekomen 🙂

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s