gezien: World War Z

Als fan van het zombie-genre, mocht World War Z niet ontbreken op mijn lijstje van “te zien”. Toen we vorige week terugkwamen van Monschau en nog een avondje kinderloos waren, grepen we de kans om nog eens naar de cinema te trekken. Voor World War Z dus. worldwarz3Niet alleen hoog op het lijstje omwille van het onderwerp, maar in mijn geval ook wel voor de prominente aanwezigheid van hunk Brad Pitt (die zelfs op zijn nakende oude dag er nog steeds heel hunkable uitziet!).

Zoals in alle Zombie-series en films, wordt de mensheid uitgeroeid door een virus dat eerst doodt en vervolgens de dode weer tot “leven” brengt als zombie. Die zombie gaat er dan weer op uit om nog levende mensen te doden, die dan op hun beurt zombie worden, enzovoort enzoverder. De zombies in World War Z hebben last van het hondsdolheidsvirus, wat hen, in tegenstelling tot de zombies in andere films, razendsnel en sterk maakt. Ontsnapping lijkt onmogelijk en binnen de kortste keren vallen miljoenensteden ten prooi aan de zombie-invasie. Eén beet van een zombie en 12 seconden later ben je er zelf ééntje, zo snel gaat het dus.

Hoofdpersonage Gerry (Brad Pitt) en zijn gezin lijken aanvankelijk nog niet zo verontrust, tot ook hun stad Philadelphia ten onder gaat. Gerry heeft als ex-VN-medewerker echter een beentje voor. Zijn ex-werkgever trommelt hem op en brengt hem en zijn gezin in veiligheid. In ruil moet hij echter wel op onderzoek uit: op zoek naar “patient zero”, de oorzaak van de besmetting, in de hoop een remedie te vinden.

Zoals altijd in dit soort films, moet je het verhaal met een zeer groffe korrel zout nemen en je gewoon mee laten slepen in de actie zonder er al te veel vragen bij te stellen. Op dat vlak is World War Z een geslaagde film. Er zit een rotvaart in de film, de actiescènes (met o.m. de massascène met de zombies in Israël) zijn verbluffend en het verhaal is spannend tot aan het einde. Manlief vond het einde van de film  maar niets, maar daar verschilden we van mening. Ik vond het einde perfect, het hoefde niet nog meer uitgespit of langer te worden (want dan zou het zelfs langdradig geworden zijn).

worldwarz2

De criticasters zullen heel wat voer vinden om deze film wel neer te sabelen. De film is een verfilming van het gelijknamige boek van Max Brooks. De filmmakers hebben echter heel zwaar gesleuteld aan het scenario, zodat je niet echt meer van een boekverfilming kan spreken. Dat pikt bij wat fans natuurlijk.
Verder kan je je vragen stellen waarom alleen Gerry eropuit gestuurd wordt om naar “patient zero” te zoeken; hoe het komt dat zowel Noord-Korea als Israël op korte tijd de doorbraak van de zombies konden stoppen terwijl grootsteden in Amerika (toch het land dat alles kan) daar niet in slaagden en zelfs de uiteindelijke invasie van Israël is op zich wel een beetje van de pot gerukt. Maar hey…het is een zombiefilm hé, de liefhebber van dat genre weet ook wel dat je daar gewoon niks van moet geloven of au serieux moet nemen.

World War Z is een kleine 2 uur leuk spannend vertier voor de liefhebbers van het genre en ook zeker voor liefhebbers van Brad Pitt! 😉

worldwarz

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s