winter is coming – plannen maken!

Ik kijk er niet naar uit, naar die dekselse winter. Voor mij mag het eeuwig zomer blijven. Gelukkig heb ik een hobby die op zich niet echt seizoensgebonden is. Lopen kan het hele jaar door. Ik loop echter wel liever in de zomer, met een shortje en topje. In de winter met zo’n lange wintertight en drie lagen bovenkleding om het een beetje warm te krijgen (ik ben een koukleum)…dat geeft me letterlijk een verstikkend gevoel. Toch probeer ik wat dingen op de planning te zetten. Het geeft me wat leuke vooruitzichten, maar vooral: het houdt me gemotiveerd om er met zoveel laagjes kledij toch op uit te trekken en te gaan lopen. Zonder plannen zou ik het eerste beste excuus aangrijpen om in m’n zeteltje naast de kachel te kruipen en in semi-winterslaap de winter trachten te overleven.

Plannen maken dus! Stilaan begin ik er een zicht op te krijgen, op mijn najaarsplanning van 2013. Toch word ik geconfronteerd met een probleem: er is een overaanbod van leuke dingen en ik heb moeite om te kiezen. Een heus luxeprobleem dus. Ik loste het als volgt op: een groot doel vastprikken in december en dan de weg ernaartoe. Elke maand iets, zodat het thuisfront ook akkoord is (zij het met het nodige gezucht). Slechts één keer wijk ik er vanaf en ben ik twee weken achtereen op pad. Voorts moet ik ook rekening houden met mijn eigen beperkingen. Ik heb dit jaar herhaaldelijk ondervonden dat ik traag recupereer van zware trainingen (trails dan), wat ertoe leidt dat ik bv. de Houffatrail niet ga doen wegens te kort voor m’n hoofddoel. Met spijt in het hart weliswaar, maar beter zo dan door overmoed weer een jaar in de lappenmand te liggen. Dat heb ik al eens voorgehad, never again!
Aan de planning van 2014 ben ik nog niet toe. Eén ding staat al wel vast natuurlijk, de Mont Blanc Marathon. Ook daar moet ik een weg naartoe uitstippelen, zonder mezelf of mijn gezinnetje te veel onder druk te zetten.

Dus wat staat er op de planning?
Het hoofddoel wordt de marathon van Kampenhout op 14 december. Jep, terug een marathon! Ook al ben ik blij met mijn finish in Monschau, toch wringt er iets bij mij omdat ik door mijn maagpijn niet voluit ben kunnen gaan. Ik wil het voor mezelf beter doen. Laat Kampenhout nu net achter de deur liggen en de marathon is geliefd bij mijn Westvlaamse loopvriendjes. Die komen dus ook met een aantal van heinde en ver af om hem mee te doen, voor mij wordt het dan een thuismatch. 6 rondjes van 7 km, voor de helft onverhard (door een privébos en zo), wel vlak. Alle elementen aanwezig voor een fijne marathon, enkel het weer kan wat roet in het eten gooien. Dat zien we dan nog wel. 

De weg ernaartoe ziet er als volgt uit:
– 22 september: Trail by the Sea (short distance) in Zeeland. 20 km trailfun
– 6 oktober: WLOB Trail in Lommel. 33 km (slik!) stevige trailfun, met het Running-on-Trails-team
– 17 november: Kasterlee halve marathon, waarbij ik ga proberen daarna nog een stuk bij te lopen tot 30 km
– 24 november: ’t Is voor Niks  in Geldrop, de 30 km. Lekker loopje door de Geldropse natuur dus.

En dat is het eigenlijk. De Houffatrail op 8 december zit er dus niet bij, want valt amper 6 dagen voor de marathon. 25 km stevig trailen zou wat te veel van me vergen zo vlak voor de marathon.

Tussen 6 oktober en 17 november zit er ook een lange periode zonder wedstrijden of trails. Maar in die periode valt ook een korte gezinsvakantie in de Moezelstreek in Duitsland, in lekker heuvelachtig gebied dus. Daar ga ik wel eens een stevig loopje doen in de natuur.

Hopelijk komen we zo toch al het najaar heelhuids door. Maar eerst morgen al eens veel plezier gaan maken op Klein Willebroek Loopt, een mooi natuurloopje hier in de streek. Veel zin in!

Brace-yourself-Winter

Advertenties

2 gedachten over “winter is coming – plannen maken!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s