Klein Willebroek Loopt

Wat was me dat een mooi rondje lopen, daar in Klein Willebroek. Niet geheel een onbekend gebied. Toen ik even in een wielrennersfase zat, ben ik geregeld daar in de buurt gaan fietsen. En het Domein van Hazewinkel en het naburige Broek (natuurgebied) kende ik ook al van enkele bezoekjes. De organisatie van Klein Willebroek Loopt was er in geslaagd van alle mooiste plekjes aaneen te rijgen, met slechts een paar stukken asfalt en voor de rest alleen maar natuurlijke ondergrond. Genieten dus!

Partners in crime waren Heidi, Dave en Michael van het Running-on-Trails-team. Op voorhand gezellig verbroederen dus en de kindjes aanmoedigen op de Kids Run. De meisjes van Heidi en Michael deden mee, wat tot inspiratie leidde bij onze Seppe. Die begon spontaan mee te rennen. Na een kleine 50 meter was het vat wel af bij onze kleine en moesten we al terugrennen. De officiële kidsrun was 500 meter héhé. Wie weet volgend jaar, als ie 4 is?

seppe loopt - kopie

Seppe in actie

Vlak voor de start dan nog een uitgebreide fotoshoot. 3 partners met fotocamera en een fotograferende dochter (Elodie) van Michael…het leek wel alsof we VIP’s waren die voor een cordon paparazzi moesten poseren. Zelfs de kids werden erbijgesleurd, we hadden verdorie nogal wat bekijks.

DSC_0955

Om 11u dan het startschot. Michael en Heidi schoten er in een rotvaart vandoor. Daar had ik helemaal geen zin in. Samen met Dave aan een iets gezapiger tempo vertrokken, ondertussen wat keuvelend en genietend van het landschap. Na 4 km moest Dave lossen en ging ik alleen verder. Omdat we het zo rustig aan hadden gedaan, hing ik wel wat vanachter in het peloton wat voor enkele eenzame momenten zorgde. Het was dan ook geen massaloop, nog geen 100 deelnemers op de langste afstand. Maar des te meer genoot ik van de mooie natuur en de rust. Mijn tempo lag zo tussen de 10 en 11 km/u. Aan de drankpost nam ik even uitgebreid de tijd om een bekertje leeg te drinken (de temperatuur begon aardig op te lopen en had niks van drinken bij) en een babbeltje te slaan met de medewerkers. Oeps, was vergeten dat dit geen trailrun was, maar een “wedstrijd” en plots kwamen daar mijn achtervolgers aangestoven. Dan toch maar terug op pad en zien dat ik niet werd ingehaald, héhé. Aan de tweede drankpost bleef ik dan maar niet te lang hangen (maar toch ook ruim de tijd genomen om goed te drinken) en dan was het nog een kleine 3 km tot aan de finish. In de laatste kilometer kon ik nog twee voorliggers inhalen, die had ik al een tweetal kilometer op ’t oog en tja…dan komt er toch een beetje een competitiebeestje in me los.

De 12,8 km uiteindelijk afgehaspeld in 1u14. Geen wedstrijdtempo dus, maar dat was ook helemaal niet de bedoeling. Wel genoten van een mooie gezellige wedstrijd en daar was het me om te doen. Als het enigszins in m’n agenda past, kom ik hier volgend jaar zeker weer meelopen!

Advertenties

4 gedachten over “Klein Willebroek Loopt

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s