zand vreten

Ik had het zelf nog niet echt in de gaten, maar een blik op de kalender vanmorgen drukte me met m’n neus op de feiten: over een dikke week staat er weer een trail gepland! De Trail by the Sea SD (short distance) belooft een mooike te worden, zei het met niet superveel hoogtemeters. 20 km, waarvan een deeltje op het strand…zand vreten dus, niet mijn favoriete ondergrond, geef mij maar ruwe single tracks door de bossen. Net om die reden koos ik dit voorjaar niet voor de echte Trail by The Sea. Die is bijna 40 km lang en gaat voor een heel groot stuk over het strand. De Short Distance sprak me dan direct heel wat meer aan. Deze wordt gelopen in de achterliggende bossen van Westenschouwen, vlakbij het strand van Renesse. Bossen!! Aaah, da’s meer mijn ding se.

Ik start uiteraard zonder enige ambitie, of ja…toch wel! Gewoon genieten, lekker sjokken over het zand en de paadjes in het bos, beetje kletsen, en ondertussen weer wat kilometerkes trainen. Loopbuddy Dave doet ook mee, met z’n tweetjes de kleuren verdedigen (voor de laatste plaats dan of zo) van het Running-on-Trails Team 🙂

Qua voorbereiding voor de afstand van 20 km hoef ik me niet zo’n zorgen te maken. Zondag staat er nog een duurloop van een dikke 15 km gepland. Gisteren deed ik een pittige wisselloop (tempoloop met 6 x 2 min tegen zo’n 12 km/u), goed voor bijna 11 km in zo’n 57 min. Morgen komt daar nog eens een uurtje tempoloop bij. Die leuke afwisselende trainingen helpen alleszins bij het aftellen, de tijd gaat lekker snel voorbij zo!

bron: http://www.sportpromotionzeeland.nl/index.php/nl/trail-by-the-sea-short-distance
bron: http://www.sportpromotionzeeland.nl/index.php/nl/trail-by-the-sea-short-distance en http://www.trail-running.nl/

 

 

Advertenties

2 gedachten over “zand vreten

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s