parcoursverkenning in Kampenhout

Nog een kleine 4 maanden te gaan tot m’n volgende uitdaging, de marathon van Kampenhout. Een marathon als tussendoortje eigenlijk, vooral om m’n conditie goed op peil te houden in de wintermaanden, zodat ik komend voorjaar niet met te veel achterstand aan de voorbereiding voor de Mont Blanc Marathon moet beginnen.
De start van de Kampenhout-marathon vindt plaats op nog geen 5 km van mijn voordeur. Kon het dus niet laten: duurloopje langs Kampenhout vandaag! Gisteren het parcours van de marathon in m’n Suunto geprogrammeerd, zodat ik zeker niet kon verdwalen, héhé. Vanmorgen om 9u dan op pad. Rustig de baan gevolgd die me recht tot aan de startplaats, de sporthal van Kampenhout, zou brengen. Na 4,7 km stond ik aan de sporthal, zette de navigatie op en volgde het pijltje. Moest eerst een stukje terug die baan volgen langswaar ik kwam. Heel even saai stukje dus, maar eenmaal het weggetje rechts afgeslagen volgde DSCN0337een heel aangenaam en afwisselend stukje route.

DSCN0340

Langsheen maisvelden ging het gestaag naar het Liesbethbos. Vervolgens volgde de route een heel stukje doorheen dat bos, om dan het jaagpad van de Leuvense Vaart op te gaan. De weg volgde dan even langs Kampenhout-Sas, waar ook altijd wat plezierboten liggen. Dan eventjes een stukje steenweg (gelukkig maar een 300 meter) en dan weer rechtsaf de wijk in. Een mooie laan onder de bomen door, die vervolgens overging in opnieuw een stuk bospad. Dan nog rustig langsheen wat weilanden en na zo’n 7 km stond ik weer aan de baan, waar dat rondje begon.

DSCN0342

DSCN0345

DSCN0347

DSCN0349

DSCN0352

Daarna weer naar huis gelopen, waarbij ik wel een omweg maakte langsheen een taverne die pal langs de Vaart ligt. Ik verwachtte dus een doorsteek naar de Vaart zelf, om dan via het jaagpad naar huis te lopen, maar die doorsteek was er niet. Wel een aantal hokken aan de straatkant met pitbulls die luid begonnen te blaffen naar mij. Oké, daar zien ze me dus niet meer. Daardoor wel een kilometer omgelopen, maar zo erg was dat niet. Met 17 km op de teller (in 1u46), ben ik wreed content. Het was een fijne training.

En die marathon wordt dus wel een mooike, ook al zijn het 6 toerkes. Wetende dat ik 6 keer dat mooie bos in mag, is een leuke gedachte!


.

Advertenties

Een gedachte over “parcoursverkenning in Kampenhout

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s