stampen door de regen

Voor sommigen is het het ware walhalla: lopen in snertweer. Voor mij is het een opgave. Ik moet mezelf dan toch wel steeds een forse stamp onder m’n gat geven om erdoor te gaan. De laatste twee trainingen was het telkens een stevig overleg met mezelf over al dan niet erdoor te gaan, door de gietende regen. De die-hard-loper in mezelf zei in mijn ene oor van “geen wussie zijn, wat is nu een beetje regen”, terwijl de sissy in m’n andere oor dan dingen schreeuwde van “zijde gij nu zot, sebiet heb je een snotvalling en longontsteking”. Niet simpel hoor, ze hebben allebei gelijk. Maar het begint er naar uit te zien dat ik een die-hard-loper aan het worden ben, die zich niet laat tegenhouden door weer en wind. Ik stamp er gewoon los door.

Maandagavond werd ik beloond voor m’n doorzettingsvermogen. De start was ijskoud en nat. Gietende regen, ik was binnen de minuut doorweekt (had maar een mouwloos jasje aan, daaronder een longsleeve. Ik heb een hekel aan regenjasjes.). Al bibberend liep ik verder, in de hoop van op de één of andere manier toch opgewarmd te geraken, zelfs in de regen. In de verte ontwaarde ik plots een prachtige regenboog. Mijn zorgen verdwenen direct. Ik liep in de richting van de regenboog, dus wist dat ik van die regen niet lang last meer zou hebben. Een seintje van daarboven dat ik er goed aan had gedaan van door te zetten. Het werd uiteindelijk een loopje van een dikke 7 km, terwijl ik was vertrokken met het idee er maar maximum 5 te lopen. Ik had er echt van genoten. Achteraf een heet douchke en een warm drankje, een perfecte afsluiter van de dag.

shutterstock_91163159

Vandaag dan m’n vrije dagje. Traditiegetrouw breng ik dan eerst ons kleine ventje naar school, en ga ik daarna m’n uurtje trainen. Vandaag plannen wat gewijzigd, want het was weer een heus kakweertje buiten. Regen regen en nog eens regen, en daar nog frisse temperaturen en felle wind bij. Pfftt…De goesting was ver te zoeken. Dan maar eerst al eens naar de winkel, nadat ik Seppe had weggebracht. Tegen half 10 was ik weer thuis en was dat weer nog niet veel gebeterd. Ik moest mezelf dus weer danig veel moed inpraten om er toch door te gaan. In heus wintertenue trok ik om 10u dan toch de deur achter me dicht. Wie me kent, weet dat ik een koukleum van jewelste ben, en die temperatuur van 10°C vanmorgen voelde voor mij al winters aan. Dus lange tight aan, thermische longsleeve en daarover m’n mouwloze windbreaker. Het voldeed net voor deze koukleum. Ook trailschoentjes aangetrokken, want vandaag wou ik weer zo veel mogelijk de natuur opzoeken.
Alsof ik weer beloond werd voor m’n doorzettingsvermogen (ahum), stopte het met regenen van zodra ik mijn hoofd buitenstak. Wat volgde was een heerlijk loopje, langs de mooie paadjes en stukjes bos die ik onlangs ontdekte. Uiteindelijk was ik toch kletsnat, maar dat lag dan aan die natuur zelf. Overhangende takken die dropen van de voorbije regenbuien, overwoekerde paden met kletsnatte begroeiing die tegen m’n lijf aan sloeg wanneer ik erlangs liep…nee, droog hield ik het niet. Wel een plezante manier om 10 km later toch verzopen weer thuis te komen.

Vrijdag nog een dikke 7 km rustig joggen en dan zondag een rustige Trail by the Sea in Zeeland. Bewust rustig, want morgen (donderdag) ga ik weer bloed geven op het werk. Na de vorige keer, weet ik al dat ik daar toch een weekje of 2 wat kleine hinder van ondervind bij het lopen (hogere hartslag), dus ik ga geen zotte dingen doen daar in Zeeland.

 

Advertenties

2 gedachten over “stampen door de regen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s