beetje aanpassen

Twee volle dagen rust genomen na het debacle van zondag. Mijn lijf schreeuwde om rust, heb er braaf naar geluisterd. Niet gelopen, zelfs geen trappen geklauterd op het werk, en elke avond vroeg m’n bedje in zodat ik zeker een minimum van 8 uurtjes slaap haalde.  M’n benen bleven verzuurd en vermoeid aanvoelen. Vanmorgen dan toch even een vistaplusherstelloopje geprobeerd, maar het liep langs geen kanten. M’n spieren weigerden nog steeds alle medewerking. Klein beetje balen dus. Dan maar naar de apotheker. Even uitgelegd wat er scheelde, ook verteld van het bloed doneren vorige week en ze liep direct naar haar kast en haalde er een ijzersupplement uit. “Neem dat maar eens een paar weken, ’t zal je deugd doen”, zei ze. Doen we dat hé! En nu maar eventjes luisteren naar mijn lichaam.

Om die reden wijzigt mijn planning lichtjes. Die 33 km op 6 oktober (WLOB Trail in Lummen) lijkt me niet zo’n goed idee. Tenzij ik de organisatie wil opzadelen met een nachtelijke zoektocht naar bibi, want momenteel zou ik over 33 km een heel etmaal doen, vrees ik. Gelukkig is er ook een korte afstand van 13 km. Bovendien doen Dave en Jessica ook die korte afstand mee, dat lijkt me sowieso gezellig. En het is gewoon een pak verstandiger dan koppig toch die 33 km te gaan forceren, terwijl m’n lichaam daar momenteel duidelijk even totaal geen zin in heeft. Dus even gene stress, lekker wat rusten en op 6 oktober een relaxte mooie trail van 13 ipv 33 km lopen. Heb er zin in, nu m’n lijf nog 🙂

foto: WLOB Trailrunning
foto: WLOB Trailrunning

 

Advertenties

6 gedachten over “beetje aanpassen

  1. Groot gelijk om eventjes gas terug te pakken, je kan er alleen maar sterker door worden. Eigenlijk mogen we ons gelukkig prijzen dat we door de jaren heen ons lichaam goed leren kennen hebben en tijdig kunnen ingrijpen of bijsturen. Om die reden wachten Philippe en ik gewoonlijk tot de deadline om ons ergens in te schrijven, je weet nooit wat er allemaal kan voorvallen 🙂

  2. Al eens gedacht aan een sportmassage om alle opgestapeld melkzuur te laten wegmasseren ? Kan zo enorm deugd doen en de benen voelen daarna véél lichter aan. Niet direct de dag erna weer gaan lopen.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s