beetje beter

Wat een beetje rust en vooral “a peace of mind” niet al kan doen. Donderdag voelde ik me nog altijd wat belabberd, dus werd het voor de 5e avond op rij vroeg mijn beddeke in. Vrijdag voelde ik me dan eindelijk wat beter. Eerlijk gezegd: ik moet toegeven dat m’n beslissing om de trail van 6 oktober terug te schroeven naar 13 km (ipv 33 km) me heel wat rust in m’n hoofd gaf. Het is immens druk op het werk met heel wat stress, volgende week de apotheose van al die inspanningen met 2 events die dan eindelijk zullen doorgaan. Een razend drukke werkweek nog voor de boeg dus, daar bovenop dan nog een zware trail van 33 km…het idee alleen al gaf me nog wat extra stress. Die stress is nu alleszins weer weg. Het kan voor mij dan ook niet dat mijn hobby me ook nog extra stress bezorgt. De beslissing om dus even wussie te zijn en te gaan voor de 13 km, is voor mij de enige juiste beslissing. Ik heb er zin in om op m’n gemakske een kleine 2 uur (ipv 5 uur) te gaan trailen en te gaan genieten van de natuur, als afsluiter op die razend drukke werkweek die me nu te wachten staat.

Vrijdagavond naar de club getrokken. Had me voorgenomen om een kort traag toerke te lopen, durfde niet anders na de slechte training van woensdag. Gelukkig kreeg ik het gezelschap van P. die ook traag en kort wou lopen. Met z’n tweetjes op gang, gezellig babbelen. Voor het eerst de “wintertoer” gedaan, langs de Vaart en Schiplaken. Niet zo’n tof toerke, maar wel het veiligst in den donker. Na 8,2 km (in 50 min) stond ik weer aan m’n voordeur. Content, want het liep een stuk beter dan verwacht.
Voor vandaag stond er een training van 2 uur op m’n schema, maar dat was in de veronderstelling dat ik volgende week 33 km zou lopen. 2 uurtjes zag ik nog niet zo zitten vandaag. Het werd 1,5 uur en na dat anderhalf uur was m’n vat echt wel af. Op zich liep het allemaal wel vrij vlot, maar de vermoeidheid stak weer wat de kop op na een uurtje en het laatste half uur was het aftellen naar de “finish” aan m’n huizeke. 14,3 km achter de kiezen, beter dan niks alleszins!

Morgen ga ik voor het eerst in maanden nog eens een toerke onder m’n middagpauze doen, kwestie van m’n zenuwen voor m’n events (op dinsdag en donderdag) wat weg te lopen. Dat wordt een blij weerzien met mijn Antwerpse parken! Nu de winter in aantocht is, zal dat wel wat meer gaan gebeuren, die middagloopjes. ’s Avonds te donker en ik loop dan toch liever overdag in een mooi park, dan ’s avonds in een troosteloze donkere woonwijk…

shutterstock_103383011

Advertenties

2 gedachten over “beetje beter

  1. Soms is rust de beste training zeggen ze toch…. veel genoegen zondag

    groetjes,

    Dorothé
    (die deze week slechts 19 km liep en komende week misschien 25 totaal om bij te komen na de hm in Den Haag 😉 )

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s