WLOB Trail Lummen 6/10/2013 – verslag

Vandaag alweer trail-time! Normaal gezien zou ik op de WLOB-trail de langste afstand (33 km) lopen, maar door het blah-gevoel van de laatste weken, had ik die inschrijving maar laten omzetten naar de kortste afstand, de kid’s run van 13 km. Geen seconde spijt van gehad, want tot vanmorgen voelde ik me ook echt moe en allesbehalve in staat om 33 km te gaan lopen. Een 30’er hoeft momenteel nog niet, gezien de marathon van Kampenhout pas over 13 weken plaatsvindt. Geen haast, nog even een beetje rustig aan doen.

Om half 9 stond loopmaatje Heidi aan m’n deur met man en dochter, mijn lift voor vandaag. Heidi zou ook de 13 km doen, maar aan wedstrijdtempo. Die zou ik dus niet volgen, héhé. In Lummen kwamen we onmiddellijk andere Running-on-Trails-teammaatjes tegen, we waren met een hele bende vandaag: Michael, Thierry, Gunther, Selena, Ali, Stefan, Annemie, Heidi en ik. Het is een toffe groep geworden alleszins. Buiten Heidi, Stefan en ikzelf, ging de rest wel voor de volle 33 km en die werden om 10u al op gang geschoten. De korte afstand startte een half uurtje later. Nog tijd om wat rustig te keuvelen.

Om half 11 dan van start en dat ging direct bergaf. Onbewust begon ik veel te snel aan wat een training moest voorstellen. Dat heb je met bergaf lopen natuurlijk. Na een paar honderd meters ging het dan vals plat omhoog wat goed was, zo vertraagde ik tenminste. De eerste 800 m of zo gaan nog over asfalt, maar daarna doken we de bossen in en kregen we de ene single track na de andere te verwerken, ging het over zachte bospaden, langsheen wat weilanden. Een heel mooi stukje natuur alleszins, afwisselend en vooral veel zachte onverharde ondergrond. Ik had nog steeds wat moeite om de gashendel niet te hard in te drukken, terwijl ik nochtans voelde dat ik stevig op m’n adem moest trappen en wat liep te hijgen. Effe mentaal knopje omdraaien…dit is een training, het mag wat trager. Gewoon even gestopt en wat fotootjes gemaakt, dat bleek de truc om het wat trager aan te doen. Daarna kon ik pas echt van deze trail genieten. Ik kreeg nog het gezelschap van T., kameraad van Gunther en Selena en samen liepen we keuvelend de ganse rit uit. Dat maakte het nog gezellig ook!

blog1

blog2

Ik was aan deze trail begonnen met het idee van rond de 1u40 of zo te eindigen, het werd uiteindelijk net geen 1u21. Dik tevreden dus. Ook heel de tijd kunnen blijven lopen, behalve bij één steile bergop waar het lopen even snel ging als stappen. In totaal kende deze korte trail een 130 hoogtemeters, niet zo veel dus, maar toch weer wat hoogtemeters getraind op deze manier.

Nadien nog gezellig nagepraat met Heidi en Stefan en de andere RoT-teamleden opgewacht die allen een schitterende 30 (ipv 33) deden. Selena won ook nog een paar gratis trailschoenen. Superleuk natuurlijk.

De WLOB-trail is één van de weinige echte trails in Vlaanderen en is echt wel fijn om doen. Goed georganiseerd en een mooi parcours, wat wil je nog meer hé.

Nu even een paar weken niets bijzonders op de kalender, of er moest onverwachts een kansje opduiken. Stilletjesaan weer beginnen opbouwen richting halve marathon van Kasterlee, de 30 km in Geldrop en daarna de Marathon van Kampenhout…We gaan dus heus wel weten wat doen!

Advertenties

Een gedachte over “WLOB Trail Lummen 6/10/2013 – verslag

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s