tripje Moezelstreek

Maandag vertrokken we in vol stormweer richting Duitsland voor een midweekje Moezelstreek. Even een paar daagjes weg uit de ratrace van alle dag, daar hadden we eens nood aan. Ons huisje voor een paar dagen lag in Oberhambach, in een bungalowpark. Bij aankomst bleek het ook een digital-detox-vakantie te worden, want de huisjes, die allemaal tegen een flank van één van de vele Eiffel-heuvels waren aangebouwd, bleken niet over wifi noch ouderwetse draad-internet te beschikken. Auch, dat ging effe afkicken worden voor deze internetverslaafde.
De bungalow bereiken was een uitdaging op zich: een steile betonnen trap van zo’n 40 treden moest op en afgeklauterd worden om naar of van de bungalow te gaan. Goed als heuveltraining dus. Maar met een kleuter van 3,5 jaar en ook voor m’n ventje met kapotte knieën niet zo evident.
Gelukkig zat de rest ons allemaal wel mee, zoals het weer. Vanaf dinsdag stralende zon, geen regen, enkel een beetje aan de frisse kant. Zalig dus!

Vanaf het domein vertrok er een resem wandelroutes en nordic walking-routes door de bossen en de heuvels op. De moeite waard om dinsdagmorgen al de wekker eens vroeg te zetten voor een ochtendloopje. Die eerste tocht duurde een goeie 45 minuten en leidde me via een steile klim door het bos naar weidse blikken, vervolgens weer een ander bos door en dan weer langs weilanden. Halverwege keerde ik terug, kwestie van niet te verdwalen. Ik had er namelijk geen flauw idee van welke afstand die aangeduide routes hadden, wie weet wel 30 km of zo en dat was niet de bedoeling. In totaal een 7 km afgelegd met een 100-tal hoogtemeters. Niet zo veel kilometers dus, maar dat hoefde ook niet.
Een fotootje van wat ik o.m. zag onderweg, de witte huisjes in de verte…dat zijn de bungalows van het vakantiepark.

20131029_080956
Donderdag zette ik weer de wekker voor een tweede toerke. Dit keer dook ik het bos aan de andere kant van het domein in en dat bleek een schot in de roos. Steile klimmen afgewisseld met pittige afdalingen. Die eerste klim ging me niet zo goed af, het vroege uur (7u30) in combinatie met de vrieskou (alles zag er wit) en dan die hellingen…ik moest direct diep gaan en dat ging wat minder dan gehoopt. Maar het plezier was er wel en vooral het uitzicht dat ik na die eerste lange klimpartij kreeg bovenop den berg, mocht er zijn:

20131031_075004

Dacht ik het na die klim wel gehad te hebben…nope, het bleeff maar stijgen en dalen dwars door het bos. 100% genieten!
Uiteindelijk een 55 minuutjes daar in het bos gespeeld, niet zo veel kilometers gemaakt (7,5 km), maar dat is niet zo erg. Dit keer wel meer dan 200 hoogtemeters, dubbel zo veel als dinsdag. Voelde best wel heftig aan!
Nog een fotootje van in het bos:

20131031_080053

 

De Moeselstreek op zich kon ons ook op andere vlakken wel bekoren. Zo bezochten we met ons knulletje een groot wildpark, waar we een forse wandeling van +2 uur door het bos deden terwijl we onderweg de reebokken, herten en andere dieren mochten voederen die we er tegenkwamen. En dan deden we ook nog een bezoekje aan Trier en Zell (het walhalla voor de wijnliefhebbers) en bezochten de ruïne van het kasteel in Bernkastel-Kues. De moeite al was het maar voor de mooie zichten op de Moeselrivier zelf en de omliggende wijngaarden op de heuvelflanken.
Weer op en top genieten dus, jammer dat het alweer zo snel om was…

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s