blijven klimmen

Na de twee korte maar pittige heuvelachtige trainingen in de Moezelstreek, koos ik vandaag alweer een fiks glooiend parcours uit voor m’n lange duurloop. Een oproepje van loopmaatjes Michael en Carmen trok mijn aandacht. Michael zocht volk om mee een straffe heuveltraining te doen (30 x een steile heuvel op en af), Carmen zou ondertussen een duurloopje doen en wou ook gezelschap. Uiteraard ging ik in op het verzoek van Carmen. Zelf had ik een training van zo’n 2u15 te doen, dus trok ik al een half uurtje vroeger naar Averbode om zelf eerst een lusje op de Weefberg te doen, goed voor 3 km. Mijn timing bleek totaal niet te kloppen. Eenmaal terug aan ’t startpunt stond Michaels trainingsbuddy Paul er al wel, maar van Michael en Carmen nog geen spoor. ‘k Was nog een kwartier te vroeg, dat inlooprondje had ik iets te snel gelopen (of ik was te vroeg gestart, ’t is maar hoe je het bekijkt). Gelukkig had ik dan toch Paul om wat mee te kletsen ondertussen.

Toen Carmen er dan doorkwam en we konden vertrekken, moest ik toch weer even terug in mijn ritme komen. Als je dan weet dat het rondje direct met een stuk van zo’n 400 meter bergop begint, kan je al raden dat dat niet zo evident is. Eenmaal boven komt er dan wel een lang stuk dat redelijk vlak of licht glooiend is. Na 1,5 km doken we dan even naar beneden om dan een steile klim naar boven te bedwingen (al stappend, ging even snel als lopend). Dan weer een glooiend stuk met op het einde een steile afdaling en het rondje zat erop. Dat deden we dan 5 keer (voor mij dus in totaal 6 keer). Toen zat ik aan 2 uur, nog net niet genoeg dus. Dan toch nog maar een half rondje erbij gedaan, en na 2u14 stonden we weer aan het startpunt. Perfect dus. Goed voor bijna 400 hoogtemeters, in totaal op een weekje er dus een dikke 700 bedwongen. Niet zo slecht voor deze laaglander!

if-the-hill-has-its-own-name

 

Advertenties

Een gedachte over “blijven klimmen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s