intervallen in de modder

Deze namiddag een prikje laten zetten in mijn arm, tegen de griep. Er zijn voor- en tegenstanders van zo’n griepvaccin. Ik heb het eens één jaar niet gedaan en ben toen hondsziek geweest. Sindsdien laat ik het terug zetten. Ik doe het ook voor dat kleutertje in huis, kan ie al niet ziek worden via mij (en ook niet via mijn ventje, die ook een prikje heeft laten zetten).
Waarom deze afwijkende intro? Tja, omdat ik dan mijn intervaltraining speciaal voor het zetten van dat prikje heb afgewerkt. Zo’n vaccinatie kan wel eventjes effect hebben op het gestel, dus wou geen risico nemen. Deze middag dus onder m’n lunchpauze niet naar de cafetaria getrokken, maar naar buiten…waar het pijpestelen aan het regenen was. Mijn collega’s verklaarden me zot moedig, ik wist zelf niet goed wat ik ervan moest verwachten.

Het viel nogal tegen buiten. Niet alleen de plensende regen voelde vreselijk koud op mijn nog niet-opgewarmde lijf, de wind was nog stukken erger. De eerste kilometer ging totaal onbeschut en had ik wind tegen…ijskoude wind. Dat in combinatie met de ijskoude regen…ik was een halfbevroren ijspegeltje tegen dat ik aan het park aankwam. Brrrr…

10 x 400 meter was de opdracht, met daartussen telkens 400 meter dribbelen. Ik koos voor het park om wat beschutting te hebben en ook de wind niet constant tegen me te voelen aan beuken. Rondjes dus, ideaal in zo’n weer. Enige nadeel was dat het park er enorm modderig bij lag, leuk om gewoon rustig te trainen maar voor intervallekes een beetje lastig. Wil je aan een (ahum) toptempo lopen, schuifel je constant weg. Ik had geen trailschoenen aan, de gewone sloefkes zijn niet zo modderbestendig. Maar uiteindelijk verliep de training wel dik oké, gelet op de omstandigheden. Het waren geen supersnelle 400’tjes, maar de snelste ging toch aan 12,9 km/u, de traagste aan amper 11 km/u. Al de rest zat daar mooi tussenin verdeeld, meestal rond 11,5 à 12 km/u.

Achteraf supercontent dat ik toch had doorgebeten, ondanks de omstandigheden. Nee, spijt van een training heb ik eigenlijk nog nooit gehad!

shutterstock_120147538

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s