piepende motor

Het lijf is nog steeds weerbarstig. Soms moet je wat geduld hebben natuurlijk, ik heb dat niet. Maandag ging ik dus gewoon weer lopen, met pijnlijke nek en schouders. Een uurtje rustig gejogd, m’n trailparcours uitgekozen. Heerlijk genoten van het zonnetje, eindelijk! Ook al was het barkoud, door het zonnetje raakte ik toch lekker in warmere sferen.

Dinsdag was dan een rustdagje, maar vandaag stond er wat anders op m’n schema: intervallen. 2 reeksen van langere versnellingen, 1200-1000-800 meter. Niks aan, dacht ik. Vooral omdat m’n nek en schouders ondertussen, na 4 dagen medicatie, een klein beetje beter aanvoelden. Ik was er meer dan klaar voor!
Eerst Seppe naar school gebracht, lekker warm ingeduffeld. Maar nadien in looptenue buiten was het bibberen geblazen. Verdikke wat was het koud. De auto’s waren nog aangevroren, de buurman stond zijn voorruit te schuren om het ijs ervan af te krijgen. Daar stond ik dan in een longsleeveke en fleece-buff rond m’n nek gedraaid. Eerst 2 km rustig gejogd om wat warm te krijgen en dan schoot ik in gang voor de eerste 1200 meter. Ik voelde al snel dat er iets begon mis te lopen. Ik probeerde diep in te ademen, maar mijn adem bleef altijd vaststeken in mijn keel en leek niet verder tot in mijn longen te geraken. Wat was dat zeg. In plaats van het vertrouwde huff-and-puff-geluid van m’n ademhaling kwam er vooral veel gepiep als klank voort uit m’n keel. Ik werd kortademiger en piepte luider en luider naarmate de meters verstreken. Inspanningsastma. Niet fijn. Koppig als ik ben, liep ik wel door. En deed ik ook de 1000 m en de 800 m van de eerste reeks. Tegen dat ik aan die 800 m bezig was, begon ik wel sterretjes te zien en me slecht te voelen. Tijd om te stoppen dus. Ik was op 3 km van m’n huis, die afstand heb ik rustig gejogd en dat lukte redelijk, ook al klonk mijn ademhaling niet al te kosjer.

Dat belooft voor de winter. Ik ben al geen fan van lopen in vriestemperaturen, maar zolang ik geen last heb als ik rustig loop, is het nog te doen. Snelle wedstrijden of intervaltrainingen lijken me op vriesdagen nu wel even uit den boze. En ik moet dringend eens een nieuwe puffer gaan bestellen bij m’n dokter. De oude heb ik vorig jaar in de winter helemaal opgepufd… Ik herhaal het nog maar eens….ik heb een bloedhekel aan de winter!

i-hate-the-cold-give-me-my-summer-back

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s