op naar de eerste 30’er

Het leek er de laatste weken misschien niet op, maar ik ben eigenlijk aan het trainen voor een marathon. Nog minder dan een maand en dan is ’t zo ver. Hoog tijd dat ik dus weer eens wat meer kilometers ga doen!
Gisteravond nog een uurtje losgelopen. Eerste 5 km in gezelschap (loopgroep), daarna moest ik op m’n eentje verder. Niet veel lopers in de club die in de winter meer dan één rondje in de wijk zien zitten. Muziekje opgezet en dat tweede rondje dus in m’n uppie gedaan, liep lekker. Deze keer geen last van m’n inspanningsastma, maar het tempo lag dan ook wel een pak lager dan de 12 km/u van woensdag.

Morgen staat er wat meer op de planning: 30 km. De eerste in een reeks van drie 3-uurs-lopen als voorbereiding voor de marathon van Kampenhout. Die eerste 30’er ga ik niet alleen doen. Als setting koos ik voor de halve marathon van Kasterlee, waar ik dan nog een stukje aan ga plakken. Tegelijkertijd wordt er de marathon gelopen, twee rondjes. Dus ik kan perfect nog een stukje meelopen op de 2e ronde, maar na een 4-tal kilometer ga ik het parcours wel verlaten en terug naar de finish lopen via een binnenweg. Voor alle zekerheid gaat er wel een print van het parcours mee in m’n Camelbak, kwestie van niet te verdwalen daar (want wie me kent, weet dat ik daar heel sterk in ben).

Het is niet de eerste keer dat ik in Kasterlee loop. In 2007 en 2008 deed ik er ook al de halve marathon mee. Toch al even geleden dus en blijkbaar is het parcours aangepast sedertdien. Heb er alleszins veel zin in, vooral omdat ik de eerste ronde (en hopelijk dat stukje 2e ronde ook nog) samen met Heidi ga lopen, die haar eerste marathon er zal volbrengen! Dat ze de finish gaat halen, daar ben ik zeker van!

destination

Advertenties

Een gedachte over “op naar de eerste 30’er

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s