Halve marathon Kasterlee + wat extra

Eindelijk nog eens een loopevenement op de agenda, dat was al van 6 oktober geleden. In ’t vervolg mag ik niet zo’n lange tijd tussen twee “wedstrijden” laten, want die eerste weken na 6 oktober miste ik precies toch wel een beetje een drive om te trainen. Pas de voorbije twee weken leek ik op dat vlak weer wakker te schieten, met het oog op wat me vandaag te wachten stond.

Samen met Heidi, Annemie en Stefaan ging ik om 10u van start op de (halve) marathon in Kasterlee. Ik was de enige voor de halve, de andere drie gingen voor de hele marathon. Voor Heidi haar allereerste marathon, dus temporiseren was de boodschap. Ik was boeman van dienst om de bende wat in te tomen. Annemie en Stefaan zijn normaal nogal snelle vliegerkes, dus die moesten zich sowieso ook al intomen. Voor hen was de marathon vandaag een training voor een 3-daagse ultra-trail in december. Eentje waar Heidi ook aan zal meedoen, dus zij moest haar eerste marathon sowieso ook rustig aanpakken. Het tempo werd dus bewust zo veel mogelijk onder de 10 km/u gehouden, een gezellig babbeltempo en dat werd het dan ook, gezellig! Genieten van het lopen, van het samen kunnen lopen en de kilometers vlogen gezwind voorbij. Dit zijn eigenlijk de leukste wedstrijden, geen stress om een bepaald tempo te halen of een eindstrijd na te streven. Je kan het dan wel moeilijk een wedstrijd noemen natuurlijk, maar wat maakt het ook uit.

Na één rondje moest ik de finish passeren. Toch even mijn tijd (2u11 of zo) laten registreren. Direct na de finishmat die mijn tijd vastlegde, glipte ik langs een nadarhek weer weg uit de finishzone en smeet mezelf weer op het parcours om de 2e ronde aan te vatten. Werd even tegengehouden door een verwarde official die riep van “hey, jij moet wel stoppen hé”, maar kon hem al lachend wel geruststellen dat ik gewoon nog een stukje ging uitlopen. M’n drie kompanen stonden me gelukkig even op te wachten aan de drankpost een 100 meter verderop en zo kon ik weer aanpikken.

Het was duidelijk dat er al wat vermoeidheid begon op te komen, want de gesprekken waren iets minder hevig en uitbundig dan tijdens de eerste ronde. Maar de drie marathonlopers zagen het nog steeds helemaal zitten, enkel Stefaan kloeg van wat last aan de knie. Een paar keer hebben ze me trouwens proberen overtuigen of ik toch niet gewoon de hele dan maar meeliep. Dat is verleidelijk natuurlijk, maar mentaal had ik me vandaag op 30 km ingesteld en niet op 42. Ik weet van mezelf dat ik dan mijn klop zo rond km 27 zou krijgen en als je er dan nog 15 ipv 3 moet lopen, da komt niet goed…
Het zou sowieso te vroeg geweest zijn, na enkele weken wat lanterfanten. Dus toch maar het verstand laten zegevieren.

Met een beetje spijt in ’t hart moest ik rond km 25 dus een afslag nemen en via een shortcut terug naar de finish trekken. Een paar 100 meter was dat via een eenzaam weggetje, maar dan kwam ik weer op het parcours terecht, weliswaar aan km 17 (of 38 van de marathon). Ik hoorde plots iemand roepen van “kijk, de eerste vrouw!”. Oeps. Maar snel mijn startnummer afgenomen, om niet verder verwarring te scheppen. De snelle mannen kwamen me één voor één voorbijgesneld, zo o.m. marathonkrak Frankie Leus zien voorbijsprinten. De rest kende ik niet. Zelf liep ik die laatste kilometers heel rustig en zoals verwacht kreeg ik mijne klop rond km 27. Op 28,5 km ging het licht zelfs even helemaal uit. Even kort pauze genomen om toch nog maar een gelletje te nemen en goed te drinken. Daarna ging het weer helemaal goed en kon ik zonder problemen uitlopen tot 30 km. Een 3u en 7 min over gedaan.

Doel voor vandaag dus goed gehaald. En ’t was nog plezant ook!

Mijn marathonvriendjes deden het ook super. Heidi’s eerste marathon ging in 4u26, een zeer mooie tijd voor een eerste! Proficiat!

Volgende week 30’er nummer twee en die doe ik in Geldrop op de ’t Is voor Niks-loop. Veel zin in!

finish2

Advertenties

2 gedachten over “Halve marathon Kasterlee + wat extra

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s